Ako sme prežili Grinavské dni 2011

 

S podporou Mesta Pezinok, Dychovej hudby Grinavanka, Základnej školy s Materskou školou Orešie, združenia Spájame sa pre Grinavu, združenia Aktivity Grinava a predovšetkým vďaka grinavskému poslancovi Drahomírovi Šmahovskému a jeho rodine sa v dňoch 24. a 25. júna 2011 v Grinave podarilo zorganizovať veľkolepú oslavu 90-teho výročia vzniku grinavskej kultúrno-spoločenskej stálice Dychovej hudby Grinavanka.


Prvú časť tohto podujatia - Festival mladých - slávnostne otvoril viceprimátor Pezinka pán Miloš Andel. Program odštartovala hudobná skupina Country Express z Bratislavy. Po nej sa predstavila hudobná skupina P.A.M. BAND, ktorej členom je aj Grinavan Andrej Kozmon. Výborná hudobná produkcia zabavila predovšetkým mladých, s radosťou si však zatancovali aj tí najmenší. Večer potom pokračoval diskotékou pod holým nebom, o ktorú sa postaral grinavský DJ Edo Polakovič. Vo vynikajúcej nálade a atmosfére pokračovala zábava až do polnoci. Grinavania a ich priatelia tu mali okrem iného možnosť zoznámiť sa a porozprávať s tými, ktorých, ako sa povie, poznajú iba z videnia a pri pohári dobrého vína zabudnúť na starosti. O občerstvenie sa postarali Matúš Klamo a Vojtech Svitek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program Grinavských dní pokračoval v sobotu Festivalom dychových hudieb, ktorý slávnostne otvoril primátor Pezinka pán Oliver Solga. Úvod patrik vystúpeniam detí zo Základnej školy a Materskej školy Orešie, ktoré pod vedením svojich pani učiteliek predviedli svoje hudobno-tanečné umenie. A potom sa divákom sa predstavili dychové hudby zo Senca, Vištuka, Vinosad a samozrejme aj jubilujúca Grinavanka. Pri oslavách sa nezabudlo ani na zaslúžilých členov Grinavanky, ktorým pamätné ďakovné listy odovzdal primátor mesta. Vyvrcholením Festivalu dychových hudieb bolo slávnostné uvedenie prvého CD albumu Grinavanky. Pod názvom "Na klebety nedaj" v ňom nájdete 13 skladieb. Pôvodnú titulnú skladbu otextovala Miroslava Sandtnerová a ďalšiu Stanislav Oboril. Album do života uviedli sponzori Peter Vacho a zástupca firmy OLTIS Slovakia, s.r.o.. Celým festivalom sprevádzali návštevníkov sprievodným slovom Simona Šmahovská a Ladislav Martinkovič. Festival navštívili aj viacerí pozvaní hostia - Mgr. Pavol Škovránek, predseda Krajského školského úradu v Bratislave, Ing. Ingrid Noskovičová, vedúca Kultúrneho centra v Pezinku, Mgr. František Moško, bývalý kňaz našej farnosti ako aj ďalší, ktorým aj touto cestou organizátori ďakujú za účasť.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na záver Grinavských dní 2011 pripravili organizátori Juniáles, na ktorom vystúpila vynikajúca moravská dychová hudba Mistříňanka. Na pódiu sa striedali s domácim DJ-om Edom Polakovičom. V nádherne vyzdobenej školskej telocvični bolo pripravené miesto pre 220 hostí. Vo veselej tanečnej nálade sa bavili až do skorých ranných hodín.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organizátori ďakujú za pomoc sponzorom

 

Peter Vacho, Krajňák Špedícia, Milan Grell Grafit, Kaufland Šaľa, Kaufland Bratislava, OLTIS Slovakia, s.r.o., Erik Bilský, p. Demitrovič zo Slovenského Grobu, Kvetinárstvo Lenka Vachová, Fanklub Grinavanky, František Varecha, Záhradný raj, VVDP Karpaty, Peter Uherek ako aj ďalší.

 

Veľké poďakovanie patrí aj Základnej škole Orešie, ktorá bola hostiteľom celého podujatia. Pedagogickí pracovníci ako aj ostatní zamestnanci - upratovačky, kuchárky, školník, a tiež žiaci, na čele s pánom riaditeľom Mgr. Ondrejom Koreňom sa podieľali na rôznych častiach prípravy podujatia - od výzdoby, kultúrneho programu, technického zabezpečenia až po upratovanie.

 

Záznam z podujatia, ktorý spracovala Pezinská televízia si môžete pozrieť tu

 

Fotogaléria k článku