Základná škola s materskou školou Orešie

Základná škola s MŠ, Orešie č. 3 v Pezinku je škola rodinného typu, ktorá má dve budovy, rozsiahly školský areál a telocvičňu. Do siete základných škôl bola zaradená v roku 1959. Škola je situovaná neďaleko cestnej komunikácie, ktorá spája Bratislavu s okresným mestom Pezinok. Príjemný vonkajší vzhľad areálu školy pomáha dotvárať množstvo zelene, listnaté, ihličnaté stromy a kríky.

Areál oboch budov školy je zatrávnený. Súčasťou areálu základnej školy je spevnené asfaltové basketbalové ihrisko a doskočisko s rozbehovou dráhou. V areáli materskej školy sú umiestnené preliezky, hojdačky a pieskovisko.

V základnej škole pracuje 17 pedagogických zamestnancov a 2 kňazi. Kolektív nepedagogických zamestnancov tvoria školník a upratovačky. Základná škola má vlastnú výdajňu stravy a jedáleň. Materská škola má 3 triedy, pracuje tu 6 učiteliek a 2 nepedagogickí zamestnanci. V samostatnej budove materskej školy sa nachádza školská kuchyňa, v ktorej pracujú 4 kuchárky a vedúca ŠJ. Priestory školy sú vždy čisté, udržiavané, vkusne vyzdobené prácami učiteľov a žiakov. Výchovno-vzdelávacia práca v škole je založená na tradičných kresťanských hodnotách a rozvíjaní prosociálneho správania a hodnotovej orientácie žiakov.

K 1.4.2002 bola škole udelená právna subjektivita. Škola sa dlhodobo orientuje na vyučovanie cudzích jazykov a v tejto oblasti dosahuje veľmi dobré výsledky. Na prvom stupni sa vyučuje anglický jazyk už piaty školský rok od 1. ročníka. V 7. ročníku v triedach s rozšíreným vyučovaním cudzích jazykov sa žiaci učia ešte aj jazyk nemecký. Škola je zapojená a úspešne pracuje vo viacerých projektoch. V rámci projektu "Škola podporujúca zdravie" bol našej škole dňa 28.11.2003 udelený Certifikát MZ SR a MŠ SR o zaradení do Národnej siete škôl podporujúcich zdravie v SR. Na základe výzvy MŠ SR a MDPaT SR sa škola zapojila do projektu Digitálni štúrovci na školách a získala dotáciu 100 tis. Sk. Úspešný bol aj rozvojový projekt našej školy "Jazykové laboratóriá pre školy", na ktorý sme od MŠ SR získali, ako jediná škola v okrese Pezinok, dotáciu 260 tis. Sk.

Od roku 2008 školu vedie Mgr. Ondrej Koreň.

Budova Základnej školy Orešie                                                  Záhrada Materskej školy

 

Domovská stránka Základnej školy s Materskou školou Orešie