Veľkonočné tvorivé dielne

Nedeľné klubové stretnutie 10.4.2011 sa nieslo v tvorivom duchu. Z pestrofarebných pomôcok na stole postupne vznikali jedinečné diela malých aj veľkých šikovníkov. Deti pod vedením Cilky Javorčíkovej spoznali "servítkovú techniku", ktorú aplikovali na vajíčka alebo vyrábali veľkonočné obrázky, vyfúknuté vajíčka pod rukami šikovných kreatívnych detí menili svoju podobu na kraslice. Zuzka Kubíková zhotovila dekoráciu z vŕbových prútov a veselú húsenicu, Juraj Bagin naučil chlapcov pliesť korbáče,  tí ich aj hneď vyskúšali na dievčatách.

 

 

 

 

 

 

Mimoriadne peknú ale aj náročnú techniku predviedla pani Zitka Joklová, vedúca Klubu dôchodcov v Grinave. Ide o takzvanú artičokovú techniku zdobenia polysterénových vajíčok pomocou stúh. O náročnosti sa presvedčili aj Brigit Poláková a Martinka Hrabovcová, ktoré sa zaúčali do tejto techniky zdobenia veľkonočných vajíčok.

 

 

Nezabudli sme ani na tradičný šibačkový nápoj - vaječný likér, ktorý priniesla Norika Lišková a k ochutnávke pridala aj recept na jeho prípravu - nájdete ho v galérii. Norika tiež spolu s Aďou Dugovičovou a Vlaďou Rybaničovou predviedli svoje cukrárske umenie. Všetkým patrí veľké poďakovanie za účasť a vytvorenie naozaj milej atmosféry, ktorú zachytili aj pracovníci z pezinskej televízie.

 

 

Fotogalériu k článku nájdete tu