Občianska iniciatíva GRINAVA
Deň Zeme 2014

Partia skalných sa v sobotu 3. mája 2014 o 9.00 hod. vybrala za nie celkom priaznivého počasia na ekologickú prechádzku do grinavského chotára. Už IV. ročník tohto podujatia pri príležitosti Dňa Zeme zorganizovala Katka Hubinská s podporou Občianskej iniciatívy GRINAVA. Kontajner na odpad zabezpečilo VVDP Karpaty a jeho odvoz Mestský podnik služieb Pezinok. Za účasť na ekologickej prechádzke ďakujeme: Melinka Lehmann, Soňa Lehmann, Ralf Lehmann, Nora Lišková, Ivana Fajnorová, Drahomír Šmahovský, Eva Kulichová a organizátorka Katka Hubinská. Našťastie môžeme konštatovať, že odpadu v našom chotári bolo podstatne menej ako po minulé roky. (ek)

 

Posledná zmena v Nedeľa, 04 Máj 2014 21:00
 
Pomáhate nám aj sebe v "Prázdne bude plné"

Od zverejnenia nášho nového podporeného grantu "Prázdne bude plné" od Nadačného fondu Slovenskej sporiteľne uplynuli ani nie 3 týždne a môžeme s radosťou konštatovať, že vás oslovil. Veľmi sa tešíme z každého jedného eura, ktorým prispievate na zbierku vo výške 500 EUR, ktorú nám Nadačný fond Slovenskej sporiteľne zdvojnásobí. K dnešnému dňu (24.4.2014) na účet Občianskej iniciatívy GRINAVA pod variabilným symbolom 90203 prispeli: Daniel Eliášik, Miroslav Cittel, Zuzana Strečanská, Gabriela Rusnáková, Peter Romančík, Tamara Turiničová, Gabriela Fornerová, Ján Somorovský, Agnesa Somorovská, Ondrej Koreň, Nora Lišková, p. Špičková - Gáborová, Brigita Mezeiová, Zuzana Kubíková, Ľuboš Bobák, Mária Poluchová, Dušan Štefík, Lívia Turanská, Petra Griflíková, Dušan Živner, Michaela Šteflovičová, Vladimír Mizerák, Soňa Lehmann, Miriam Fuňová a Maroš Jakim. Všetkým našim podporovateľom a tiež ich rodinám naozaj úprimne ďakujeme! Zbierka potrvá do 31. mája 2014. (ek)

Posledná zmena v Sobota, 26 Apríl 2014 07:25
 
Základ na zelenú strechu je pripravený

Práce na projekte GREEN CLASS pokročili v sobotu 12. apríla 2014 do novej fázy. Brigádnici v zložení Drahomír Šmahovský, Radovan Rusnák, Eva Kulichová, Ivana Fajnorová a Marek Fajnor pripravili základ architektonického prvku tejto stavby - tzv. zelenej strechy. Celá plocha pôdy, ktorú tento projekt "zabral" sa presunie na členité strechy tejto stavby, kde bude vysadená adekvátna zeleň. (ek)

 

 
"Prázdne bude plné"

Koncom marca 2014 prišla pre Občiansku iniciatívu GRINAVA potešujúca správa od Nadácie Pontis, ktorá spravuje Nadačný fond Slovenskej sporiteľne. Hodnotiaca komisia odporučila podporiť náš projekt "Prázdne bude plné", ktorým chceme zabezpečiť nákup nových knižiek do nášho centra GrinGa. Nadačný fond venuje dvojnásobok sumy, ktorú sa nám podarí vyzbierať do 31. mája 2014, maximálne do výšky 1000 EUR. Ak sa nám podarí vyzbierať 500 EUR, Nadačný fond nám venuje ďalších 1000 EUR. Spolu teda môžeme získať 1500 EUR. Obraciame sa preto na našich priateľov, známych, podporovateľov, rodičov a priateľov ZŠ s MŠ Orešie, aby podporili tento projekt. Každé euro sa počíta. Podmienkou je uhradiť dar na účet Občianskej iniciatívy GRINAVA vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s. číslo účtu 5022414282/0900. Dôležité je uviesť VARIABILNÝ SYMBOL, ktorým je pre tento grant poštové smerovacie číslo našej mestskej časti 90203 a do správy pre prijímateľa treba uviesť názov grantu "Prázdne bude plné". Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnú nás podporiť! (ek)

 

VIDEO - PRÁZDNE BUDE PLNÉ

 

 

 

 

 

Posledná zmena v Utorok, 08 Apríl 2014 20:17
 
Brigáda na projekte GREEN CLASS

Pomenovanie GREEN CLASS patrí novému projektu, ktorý realizuje Občianska iniciatíva GRINAVA v spolupráci so Základnou školou Orešie na nádvorí školy. Prostriedky na projekt sme získali zo zamestnaneckého grantu od spoločnosti Telekom prostredníctvom zamestnanca pána Mareka Šilhára. Projekt vypracoval architekt Radovan Rusnák a žiadosť o grant Eva Kulichová. Hlavné stavebné práce a postupy sponzorsky venovala stavebná firma EKOS. V sobotu 29. marca 2014 sa zišlo viac ako dvadsať žiakov, rodičov a priateľov školy spolu s riaditeľom školy Ondrejom Koreňom, ktorí venovali svoj čas a námahu na realizáciu tohto projektu. (ek)

 

Posledná zmena v Nedeľa, 06 Apríl 2014 18:01
 
Plávali sme za Grinavu

V noci z piatka 21. marca 2014 na sobotu 23. marca 2014 sme sa vo vyhradenom čase pre Grinavu zúčastnili IX. ročníka Pezinského plaveckého maratónu, ktorý sa uskutočnil na pezinskej plavárni. Vo výbornej atmosfére a veselej nálade si partia Grinavanov odovzdávala štafetu viac ako hodinu. Podujatia sa zúčastnili: Nora Lišková, Milan Grell, Andrej Gajdoš, Branislav Lacko, Lenka Joklová, Ivana Fajnorová, Alžbeta Hubinská, Katarína Hubinská, Roman Hrúzik, Hranka Hrúziková, Alexandra Guttmanová, Marek Fajnor ml., Marek Fajnor st., Ľuboš Bobá, Adam Kulich, Eva Kulichová, Tomáš Srnánek, Blanka Srnánková, Vladimír Pitra, Natália Pitrová. Najmladším účastníkom štafety za Grinavu bol 8 ročný Adamko Kulich. Špeciálne poďakovanie za účasť patrí Valterovi Schlegelovi. (ek)

 

 
Krásna sobota

Zo života v Grinave - Taká krásna sobota! Ráno Janka, Norika, Zuzka, Ivanka a Eva upravili ostrovčeky, kde sa už ukazujú jarné kvietky. Neznámy zákazník z pneuservisu nám pomohol preniesť ťažkú dopravnú značku, ktorou označujeme práce na ceste. Pán Jozef Rusnák z Drogérie prišiel za nami a ponúkol sa, že ostrovčeky posype hnojivom, za čo mu veľmi pekne ďakujeme. Ešte nás aj TV Pezinok stihla natočiť. A úplne ideálne nám na okopané a pohnojené ostrovčeky napršalo. Veronika nám vo Fine uvarila super kávičku. Potom sme išli za chalanmi, ktorí odkôrovali drevo na Green class a Eko fit park - Milan, Vlado, Tomáš, Braňo, Maťo a Jožko - a pridali sme sa k nim. Medzičasom Gabika a Rado montovali nové police v GrinGe. Okolo piatej sme boli voliť a potom sme sa stretli v novootvorenej pizzérii v Grinave na hlavnej, kde sa nám ponúkli, že by zasponzorovali knižky do GrinGy. No radosť žiť v tejto Grinave! (ek) :)

 


 

 

Posledná zmena v Nedeľa, 16 Marec 2014 11:21
 
Prvé prípravné stretnutie v grante "Mládež v akcii"

Ako sme vás už informovali,  Občianska iniciatíva GRINAVA získala zo zdrojov Európskej únie finančný príspevok vo výške 6000 EUR na realizáciu projektu "Grinavská mládež". V nedeľu 16. februára 2014 sa v GrinGe na prvom prípravnom stretnutí zišli členovia Občianskej iniciatívy GRINAVA Eva Kulichová, PhDr. Milan Grell a JUDr. Gabriela Rusnánková s prvou skupinou mladých ľudí, ktorí sa budú podieľať na realizácii projektu "Grinavská mládež". Porozprávali sa, oboznámili sa  s programovou štruktúrou grantu, podmienkami, zámermi a cieľmi projektu.  (ek)

Posledná zmena v Štvrtok, 20 Február 2014 13:06
 
Tešíme sa z nového grantu pre Grinavu

Chceli by sme vám oznámiť úžasnú správu. Občianska iniciatíva GRINAVA získala zo zdrojov Európskej únie finančný príspevok vo výške 6000 EUR na realizáciu projektu "Grinavská mládež". Žiadosť vypracovali JUDr. Gabriela Rusnáková a Eva Kulichová v grantovom programe Slovenského inštitútu mládeže IUVENTA, Národná agentúra Mládež v akcii. Pri vypracovaní projektu sa inšpirovali komunikáciou s grinavskými mladými ľuďmi. V týchto dňoch bude podpísaná Zmluva o finančnom príspevku a začne sa prípravná fáza realizácie projektu. Projekt budeme realizovať v spolupráci so Základnou školou Orešie. Stretnutie realizačného tímu bude v nedeľu 16.2.2014. Z občianskeho združenia Občianska iniciatíva GRINAVA budú na tomto európskom grante spolupracovať Eva Kulichová, JUDr. Gabriela Rusnáková a PhDr. Milan Grell. (ek)



 

Posledná zmena v Piatok, 14 Február 2014 12:48
 
Privítali sme nový rok 2014

Na moste na Štúrovej sme aj tentokrát privítali nový rok. Milé stretnutia, úsmevy, rozhovory, spomienky, želania. Krásne ohňostroje, prskavky, balóny šťastia. Do nového roka vám želáme veľa zdravia, pracovných aj osobných úspechov a aspoň kúsok z tej krásnej atmosféry z tohto podujatia do každého všedného dňa.  Vítanie nového roka zabezpečili a zaplatili Milan Grell - Papiernictvo Grafit, Drahoš Šmahovský, Eva Kulichová, Lenka Vachová - Kvetinárstvo V4, Peter Vacho Autodoprava, Anton Lačný, Matúš Klamo, Mário Farkaš a Dušan Wittgrúber. Ďakujeme! (ek)

 

VIDEO Z OHŇOSTROJA 2014

 

Posledná zmena v Streda, 01 Január 2014 18:17
 
Čo je nové v projekte GrinGa?

Prinášame aktuálne informácie o projekte GrinGa, na ktorý sme vďaka hlasovaniu získali 4500 € od Nadácie SPP. Ako sme vás informovali, nepodarilo sa nám dospieť k dohode o výške nájmu budovy bývalej cirkevnej školy a chystali sme sa v septembri získané prostriedky vrátiť nadácii. Pomocnú ruku nám podal riaditeľ ZŠ s MŠ Orešie pán Ondrej Koreň, ktorý veľmi podporuje myšlienku detskej knižnice a centra pre deti a vyčlenil na tento účel priestory bývalého skladu uhlia. V piatok 15. novembra 2013 sa nám podarilo získať súhlas vlastníka budovy - Mesta Pezinok a môžeme s pánom riaditeľom pristúpiť k uzavretiu zmluvy a k rekonštrukcii priestoru. Chceli by sme sa poďakovať aj Nadácii SPP, ktorá nám nesmierne vychádza v ústrety a dala nám súhlas na zmenu objektu rekonštrukcie a prenesenie projektu do budovy ZŠ. (gr)

Posledná zmena v Piatok, 15 November 2013 14:24
 
Svätomartinský lampiónový sprievod

Nedeľný podvečer 10. novembra 2013 sa v Grinave uskutočnil III. ročník lampiónového sprievodu. Tento rok sa lampióny rozsvietili pod dohľadom Svätého Martina, ktorý prišiel na svojom koni. Hostia podujatia evanjelická farárka pani Heinrichová a katolícky kňaz pán Miroslav Mika pripomenuli prítomným príbeh o Svätom Martinovi, jeho význam a posolstvo. Potom sa už sprievod na čele so Svätým Martinom na koni vydal do ulíc Grinavy. Po návrate do priestorov Integrovaného klubu deti hľadali poklad. Podujatie pripravili, zrealizovali a sponzorovali: Autodoprava Strnisko, pani Sedláková, pani Balážová, Gabriela Rusnáková, Radovan Rusnák, Milan Grell, Drahomír Šmahovský, Maroš Jakim, Eva Kulichová, Ondrej Koreň a Tamara Turiničová. Za spoluprácu ďakujeme  Mestskej polícii Pezinok. (ek)

 

 

 
Pezinské vinobranie 2013

Aj tento rok sa Grinavania aktívne zúčastnili tradičnej mestskej oberačkovej slávnosti Pezinské vinobranie 2013. Vo štvrtok 19. septembra 2013 sme osadili na ostrovček v centre Grinavy uvítaciu tabuľu pre účastníkov vinobrania, ktorú vyhotovil vedúci Turistického oddielu Mário Farkaš a pripevnili sme ju na stojan, ktorý zapožičal bar FINE. Vinič zabezpečilo družstvo VVDP Karpaty. V sobotu 20.9.2013 sme sa prezentovali komunitným stánkom, v ktorom grinavské propagačné materiály a výrobky ponúkali Zuzka Kubíková a Ivanka Fajnorová.

 

V nedeľu 22. septembra 2013 sa Grinavania zúčastnili sprievodu na Pezinskom vinobraní 2013. Úplne nové grinavské mužské kroje, ktoré ušila pani Zuzana Jakimová v spolupráci s pani Mirkou Záhumenskou, predviedli traja mladí muži Mário Farkaš, Roman Falatáš a Juraj Bagin. Pozvanie niesť grinavskú vlajku prijal olympionik pán Jozef Gönci. V úvode sprievodu ďalej kráčali poslanec mestskej časti Milan Grell, predseda futbalového klubu Daniel Tahotný a tréner Dušan Petráš. Prezentovali sa deti ZŠ a MŠ Orešie spolu so svojimi učiteľkami a učiteľmi. Grinavské družstvo VVDP Karpaty zapožičalo traktor s vlečkou. Traktor pripravil, vyzdobil a šoféroval pán Miroslav Iľka. Družstvo tiež venovalo tradičný veniec z hrozna. Na vlečke skandovali deti futbalovej prípravky GFC. Grinavská mládež ponúkala burčiak, ktorý venovalo VVDP Karpaty. Sprievod uzatvárala početná skupina našich aktívnych turistov Turistický oddiel Sokolíci Grinava, ktorí do davu rozdávali cukríky. (ek) Fotogaléria

 

Posledná zmena v Pondelok, 23 September 2013 12:19
 
JV INTERSAD je novým sponzorom ostrovčekov

Jesennú výsadbu krovín na našich ostrovčekoch sme zabezpečili so sponzorským prispením spoločnosti JV INTERSAD, spol. s r.o. zo Svätého Jura, ktorej majiteľom je pán Juraj Valent. Venoval nám 30 kusov drevín a sadeníc, ktorými sme v pondelok 16. septembra 2013 obnovili ostrovčeky. Ďakujeme! (ek)

 

Posledná zmena v Pondelok, 23 September 2013 10:40
 
Príbeh so šťastným začiatkom

Projekt Grinavská galéria "GrinGa" bol vybratý Nadáciou SPP spomedzi 700 ďalších do verejného internetového hlasovania, v ktorom mohlo postúpiť iba 6 projektov v regióne a v kategórii. Oslovovali sme ľudí prostredníctvom tejto stránky, facebookového profilu Aktivity Grinava ale najmä osobne svojich priateľov a známych, aby zahlasovali za náš projekt. Dlho sme sa držali na postupových miestach a sedeli sme pri počítačoch do polnoci 23. júna 2013 kedy hlasovanie končilo. Ešte pár minút pred koncom sme boli na 6. postupovom mieste, napokon nás však predbehli zo siedmeho miesta o neuveriteľných 5 hlasov. Prežívali sme naozaj veľké sklamanie, premýšľali sme, čo sme ešte mohli urobiť viac a napokon sme si hovorili, že nevadí, ideme ďalej... Vo štvrtok 27. júna 2013 však prišla z Nadácie SPP neuveriteľná správa - ocenili našu snahu a bojovnosť, posunuli hranicu postupujúcich a na projekt nám darujú 4500 EUR. Obrovská radosť a tiež veľa krásnej práce pred nami. Tešíme sa. (ek)

Posledná zmena v Sobota, 29 Jún 2013 07:56
 
Grinavský deň 2013

III. ročník komunitného podujatia "Grinavský deň" zorganizovala Občianska iniciatíva GRINAVA v sobotu 22. júna 2013 na nádvorí Základnej školy Orešie. Podujatie sa začalo hrou živé Človeče nehnevaj sa, ktorého víťazmi sa stali členovia vinárskeho spolku Grinavský hrozen. Nechýbalo vystúpenie domácej speváckej skupiny JAJOBA a po ňom vystúpil hlavný hosť podujatia - skupina Mariachi sin fronteras z Bratislavy s tradičnou mexickou hudbou. Večerný program zahájila grinavská kapela RESET s českými a slovenskými pop-rockovými hitmi. Po skončení koncertu prišla na rad Jánska vatra, ktorú zabezpečili a pripravili Ján Mezei st., Roman Falatáš, Mário Farkaš a Juraj Bagin. Program Grinavského dňa vyvrcholil výbornou diskótekou DJ Eda Polakoviča. Pre deti bol pripravený vodný svet a nafukovacie atrakcie a hostia si mohli vybrať aj milé drobnosti z grinavského mini trhu. Kvalitné vína grinavských a pezinských vinárov ponúkali Ing. Blanka Srnánková a Ivana Fajnorová pri ochutnávkových pultoch. Občerstvenie zabezpečoval p. Matúš Klamo a bar FINE.  Pred polnocou sa žrebovala tombola s veľmi zaujímavými cenami, víťazom hlavnej ceny - pobytu v štvorhviezdičkovom hoteli v centre Prahy sa stál pán Radovan Vyšata, ktorý šťastnou náhodou vyhral aj tretiu cenu - 18 fliaš vynikajúcich regionálnych vín. Podujatie poctil svojou návštevou aj primátor mesta Mgr. Oliver Solga.

 

Na realizácii Grinavského dňa sa podieľali: Občianska iniciatíva GRINAVA, Základná škola Orešie, Mestský podnik služieb, Rímsko-katolícky farský úrad Grinava, Hopihopcentrum Pezinok, KARIREAL SLOVAKIA, a.s., Malokarpatská komunitná nadácia REVIA, Autodoprava Peter VACHO, Marek Fajnor, Eva Kulichová, Drahomír Šmahovský, PhDr. Milan Grell, Nora Lišková, Juraj Bagin, Ľuboš Bobák, Marcela Hajtmánková, Roman Falatáš, Mário Farkaš, Vladimíra Rybaničová, Zuzana Kubíková, Martina Valešová, Róbert Fabiankovič, Marcel Vörös, Miroslav Jurkovič, Marek Šilhár, Denis Ťažký, Ivan Liška ml., Marián Moravčík, Ivana Fajnorová, Eva Krasňanská, Blanka Srnánková, Jakub Sandtner, Ladislav Sandtner, Katarína Holická, Juraj Kočka, Radovan Vyšata a ďalší. ĎAKUJEME!

 

Fotogaléria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posledná zmena v Streda, 26 Jún 2013 12:59
 
G r i n G a

Predstavujeme vám projekt GrinGa - Grinavská galéria. Jeho autorom je architekt Ing. Radovan Rusnák, ktorý v spolupráci s JUDr. Gabrielou Rusnákovou a Evou Kulichovou prihlásili do grantového programu Nadácie SPP, a.s. pod názvom "SPPoločne pre ľudí". Cieľom projektu je rekonštrukcia nevyužívaných priestorov bývalej školy na multifunkčný priestor pre všetkých. V suteréne budovy by vznikla detská bibliotéka, na prízemí reprezentačný priestor na rôzne spoločenské podujatia, výstavy, vystúpenia, stretnutia, kinoklub, tančiareň, tvorivé dielne, čajovňu, cukráreň... a podkrovie by mohlo byť využité ako galéria a múzeum. V priľahlej záhrade by bol priestor na detské ihrisko. Projekt GrinGa bol 30. mája 2013 vybraný medzi postupujúce do verejného internetového hlasovania a prvých 6 zámerov v príslušnej kategórii a v príslušnom regióne s najväčším počtom hlasov získa grantovú finančnú podporu. Podporiť projekt GrinGa môžete hlasovaním po kliknutí na tento odkaz: HLASOVANIE PRE PROJEKT GRINGA. Za každý odovzdaný hlas vám ďakujeme! (ek)

Posledná zmena v Štvrtok, 30 Máj 2013 21:08
 
Deň matiek

Na nedeľu 12. mája 2013 zorganizovali Občianska iniciatíva GRINAVA v spolupráci so Základnou školou Orešie a Aktivity klubom 14. ročník osláv Dňa matiek v Grinave.   Vystúpili deti z MŠ a ZŠ Orešie, tanečníčky Barborka a Tamarka Jakimové, hudobno-spevácka skupina JAJOBA a pop-rocková skupina Andreja Kozmona "RESET". Srdiečko na ozdobu vyrobili deti z Výtvarníčka pod vedením pani Magdalény Amzlerovej. Kvety zabezpečila Lenka Vachová. Víno VVDP Karpaty a Grinavský hrozen. Tradičnú fazuľovú polievku pripravili v Reštaurácii "Grinrock" Nonstop, pani Ada Fogtová. Podujatie sa uskutočnilo z finančných prostriedkov mesta Pezinok. (ek) Fotogaléria

 

 

Posledná zmena v Pondelok, 20 Máj 2013 12:24
 
Stavanie mája 2013

Občianska iniciatíva GRINAVA v spolupráci s Turistickým oddielom Grinava zrealizovali v utorok 30. apríla 2013 tradičné podujatie Stavanie mája 2013. Hlavnými organizátormi boli Mário Farkaš a Peter Tahotný s partiou grinavských mládencov a chlapov. Asi 15 metrov vysoký strom s povolením priviezli z limbašských hôr. Zaspievala a zahrala JAJOBA, podávalo sa víno. Za spoluprácu ďakujeme - Karol Šteflovič, Ivana Fajnorová, Marek Fajnor, Zuzana Kubíková, Brigit Pitrová, Marcel Mokrý, Jana Šilhárová, Eva Kulichová, Milan Grell papiernictvo Grafit, Občianska iniciatíva Grinava, farský úrad Grinava. (ek)

 


Posledná zmena v Štvrtok, 09 Máj 2013 11:58
 
Podporili ste nás 2 alebo 3 %

Toto číslo predstavuje sumu, ktorú sa nám podarilo získať ako 2 alebo 3 % z daní v prospech Občianskej iniciatívy GRINAVA prostredníctvom Malokarpatskej komunitnej nadácie REVIA, kde máme zriadený nadačný účet. V minulom roku to bolo 440 EUR a tie budú použité tento rok na realizáciu Grinavského dňa (22.6.2013). Aj sumu získanú tento rok použijeme v celom rozsahu v prospech verejných aktivít v Grinave, predpokladáme, že v priebehu roku 2014. Zároveň sme boli veľmi radi, že sme mohli oceniť dobrovoľnícku prácu našich priaznivcov vydaním potvrdení o odpracovaní minimálne 40 dobrovoľníckych hodín, na základe čoho mohli niektorí  venovať 3 % zo svojich daní. ĎAKUJEME! (ek)

Posledná zmena v Štvrtok, 09 Máj 2013 11:58
 
Nové granty pre Grinavu!

Vynikajúcimi správami nás potešili nadácie Slovak Telekom, a.s. a SPP, a.s., v ktorých boli schválené žiadosti o poskytnutie grantov na dva moderné ekologické projekty. Prvým je GREEN CLASS - multifunkčná exteriérová trieda na nádvorí ZŠ Orešie, určená na vyučovanie v úzkom kontakte s prírodou a druhým je EKO FIT PARK - priestor na cvičenie v exteriéri pre rôzne vekové kategórie, ktorý bude umiestnený pri telocvični ZŠ Orešie. Autorom oboch projektov je Grinavan architekt Ing. Radovan Rusnák. Žiadosti o granty vypracovala Eva Kulichová a sprostredkovali ich prostredníctvom zamestnaneckých grantov Mgr. Marek Šilhár a Mgr. Nora Lišková. Na GREEN CLASS bol získaný grant vo výške 1000 EUR a EKO FIT PARK bol ako jediný z projektov podporený plnou sumou 2000 EUR. Oba projekty sa budú realizovať v tomto kalendárnom roku. (ek)

 

 

 

 

 

 

Posledná zmena v Piatok, 25 Január 2013 13:51
 
Vítanie Nového roka

Občianska iniciatíva GRINAVA pozvala obyvateľov Grinavy a ich priateľov stráviť posledné chvíle starého roka 2012 na most na Štúrovej ulici. Každým rokom sa zvyšujúci počet návštevníkov tohto podujatia organizátorov potešil. Po spoločnom odpočítaní posledných sekúnd starého roka nasledoval veľkolepý ohňostroj. Ten zabezpečila Občianska iniciatíva GRINAVA za pomoci poslanca PhDr. Milana Grella. Nechýbalo tradičné varené vínko. Za spoluprácu na podujatí ďakujeme: Matúš Klamo, Matej Grell, Drahomír Šmahovský, Eva Kulichová, Mário Farkaš, Ľuboš Bobák, Juraj Bagin, Anton Lačný, Dušan Wittgrúber. Nech sa nám všetkým nový rok 2013 vydarí podľa našich predstáv a želaní. (ek) Fotogaléria (ľb)

 

Posledná zmena v Piatok, 11 Január 2013 08:44
 
Grinavské Vianočné trhy 2012

Druhý ročník grinavských Vianočných trhov sa uskutočnil v sobotu 22. decembra 2012 na nádvorí ZŠ Orešie. Organizátormi podujatia bola Občianska iniciatíva GRINAVA v spolupráci s členmi Aktivity klubu. Podujatie o 13,00 hod. otvorili viceprimátori Ing. Miloš Andel a Ing. Ján Čech, spoločne s grinavskými poslancami PhDr. Milanom Grellom a Drahomírom Šmahovským. Náladu na trhoch svojimi vystúpeniami spestrili - folklórny súbor Radosť z Pezinka, speváčky Ida Runová a Ester Ďurišková a folklórny súbor BREZA. Nechýbali tradičné pochutiny - kapustnica, grilované klobásky, mastný chlieb s cibuľou, varené vínko, čaj, punč, vianočné pečivo a koláče. Podujatie sprevádzal DJ Edo Polakovič, konferoval Ladislav Martinkovič. (ek) FOTOGALÉRIA (bp)

 

Organizátori ďakujú všetkým, ktorí sa podieľali na organizovaní tohto podujatia - PhDr. Milan Grell, Drahomír Šmahovský, Eva Kulichová, Mgr. Nora Lišková, Ivan Liška ml., Juraj Bagin, Mgr. Marcela Hajtmánková, Stanislav Slimák, Reštaurácia Grünwald, Eva Krasňanská, Ing. Katarína Kočková, Juraj Kočka, Katarína Dimoulatos, Lukáš Krasňanský, Ján Mezei, Ružena Pilátová, Zuzana Kubíková, Roman Falatáš, Mário Farkaš, Vladimír Pitra, Brigita Pitrová, Ing. Jana Šilhárová, Ivana Fajnorová, Marek Fajnor, Vladimír Juran, Ing. Blanka Srnánková, Ladislav Sandtner, Jana Sandtnerová, Jana Mezeiová, MUDr. Barbora Šilhárová, Ing. Martina Valešová, Jozef Šmahovský, Jaroslav Pinkava, Marián Moravčík, Rímsko-katolícky Farský úrad v Grinave, ZŠ Orešie, Malokarpatská komunitná nadácia REVIA a ďalší.

 

 

 

 

 

 

 

Posledná zmena v Piatok, 28 December 2012 10:50
 
GRINAVSKÝ DEŇ 2012

Sobotný večer 23. júna 2012 patril Grinavanom. Občianska iniciatíva GRINAVA v spolupráci so Základnou školou s materskou školou Orešie zorganizovali komunitné podujatie Grinavský deň 2012. Myšlienkou tohto podujatia bolo ponúknuť čas a priestor na stretnutie sa pre Grinavanov každého veku, ich rodiny, priateľov, známych a hostí. Pri príprave a realizácii podujatia sa stretol veľký tím ľudí, ktorí venovali svoj čas, námahu, peniaze a predovšetkým srdce pre túto spoločnú vec. Podujatie navštívilo 350 až 400 hostí. Pozvanie prijal pán Ing. Ján Čech, viceprimátor mesta Pezinok, riaditeľ Základnej školy s materskou školou Orešie Mgr. Ondrej Koreň, predseda Rady školy Michal Filc, podpredsedníčka rady Ing. Natália Hamaríková. Podujatie poctila návštevou aj olympijská medailistka v brokovej streľbe z Pekingu Zuzana Štefečeková. Veríme, že sa všetci cítili dobre. Viac o Grinavskom dni 2012 si môžete prečítať v nasledujúcej reportáži:

 

Posledná zmena v Streda, 27 Jún 2012 21:41
celý článok...
 
« ZačiatokPredošlý123NasledujúcaKoniec »

Strana 2 z 3