Občianska iniciatíva GRINAVA
Poďakovanie za spoluprácu pri organizovaní MDD

Predsedníčka občianskeho združenia Občianska iniciatíva GRINAVA Eva Kulichová touto cestou vyslovuje veľké poďakovanie všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na organizovaní a priebehu oslavy Medzinárodného dňa detí v Grinave. Veľmi si vážime pomoc, ktorú ste venovali tomuto podujatiu a tešíme sa na spoluprácu pri ďalších podujatiach v Grinave. Firmy, podnikatelia a aktivisti:

Posledná zmena v Pondelok, 04 Jún 2012 19:47
celý článok...
 
Oslava Dňa detí v Grinave

Občianska iniciatíva GRINAVA v spolupráci s Aktivity klubom a Základnou školou s materskou školou Orešie zorganizovali v piatok 1. júna 2012 od 12.00 hod. oslavu Medzinárodného dňa detí. Na nádvorí školy boli pre deti pripravené rôzne atrakcie a súťaže, prezentácia Armády SR, diskotéka, trampolína, zumba, jazda na poníkoch, tulivaky, tombola, sladkosti, guláš. Deti po absolvovaní súťaží získavali pečiatku do hracej kartičky a po jej naplnení ju odovzdali do žrebovania. Pre deti, ktoré neboli vyžrebované v tombole boli pripravené sladkosti. Zábavné, veselé a farebné popoludnie sa vydarilo. Odmenou pre organizátorov boli šťastné usmiate tváre detí a radosť z toho, čo spoločnými silami dokázali urobiť. (ek) Fotogaléria k článku foto: Matej Kulich

Video z oslavy MDD v Grinave

 

 

 

 

 

 

Posledná zmena v Streda, 06 Jún 2012 19:58
 
13. ročník osláv Dňa matiek v Grinave

Na nádvorí Základnej školy Orešie sa v druhú májovú nedeľu, 13. mája 2012, konal už 13. ročník osláv Dňa matiek v Grinave, ktorý organizovala Občianska iniciatíva GRINAVA v spolupráci so Základnou školou a materskou školou Orešie. Oslavy otvorila dychová hudba Grinavanka a po prvom hudobnom vstupe privítal prítomných moderátor Ladislav Martinkovič, ktorý spolu s poslancom Milanom Grellom zablahoželali oslávenkyniam - matkám a starým mamám. V pestrom a milom programe sa predstavili deti z materskej a základnej školy pod vedením svojich učiteliek. Hlavným programom tohtoročných osláv bola Staro-módna prehliadka ľudových krojov zo zbierky Mirky Záhumenskej - Sandtnerovej. Hostia sa mohli kochať z nádherných ľudových odevov z rôznych regiónov Slovenska, o ktorých v sprievodnom slove rozprávala tejto unikátnej zbierky. Krojované dievčatá z folklórnej skupiny BREZA potom zaspievali krásne ľudové piesne. Divákov potešili aj speváčky zo skupiny JAJOBA v sprievode harmonikára Jožka Krajčoviča. Prítomné mamičky boli obdarované kvietkom, vystupujúce deti sladkosťou. Podávala sa fazuľová polievka s údeným mäsom. Nechýbal pohárik vínka. Deň matiek v Grinave zorganizovali, podporili a zrealizovali: Občianska iniciatíva GRINAVA, Základná škola s Materskou školou Orešie, Reštaurácia Grünwald Stanislav Slimák, VVDP Karpaty, dychová hudba Grinavanka, folklórna skupina BREZA Mirka Záhumenská, spevácka skupina JAJOBA, Bar FINE Miroslav Jurkovič, Kvetinárstvo V4 Lenka Vachová, Grinavský Hrozen.(ek) Fotogaléria (mk)

 

Video z vystúpenia folklórnej skupiny BREZA

Video z vystúpenia predškolákov z Materskej školy Orešie

 

 

 

Posledná zmena v Nedeľa, 13 Máj 2012 21:10
 
Máj, máj, máj zelený v tej Grinave sadený

Jednou z tradícií, ktoré sa dodržiavajú v Grinave je aj stavanie mája. Grinavskí mládenci a chlapi pod vedením Miroslava Jurkoviča boli strom na máj na základe povolenia vybrať v sobotu 28. apríla 2012 v limbašských lesoch. Asi 25 metrov vysoký smrek spílili, zniesli ho k lesnej ceste a za pomoci traktoristu pána Petra Ježíka ho priviezli do Grinavy, do parku, kde ho zbavili kôry, aby sa preschol. V pondelok 30. apríla 2012 podvečer priniesli do parku aj korunu z borovice, ktorú dievčatá a ženy vyzdobili červenými stužkami. Mládenci potom pripojili korunu a vedúci stavania Peter Tahotný pripevnil slovenskú zástavu. Následne celý tím pod jeho vedením klasickým spôsobom za pomoci dvoch kovových rebríkov a lán postupne zasúval kmeň stromu do pripravenej jamy. Ľudovými piesňami im prácu spestrila hudobno-spevácka skupina JAJOBA. Prítomní diváci z bezpečnej vzdialenosti sledovali a držali palce. Deti sa hrali, pri stoloch sa spievalo, spomínalo na stavania májov v minulých rokoch, ľudia komunikovali pri pohári vínka. Stavanie mája v Grinave bol vždy symbolický dar mládencov obci. Je to akási pevná hodnota. Nepotrebuje dohadovať dátum, ľudí, miesto. Kto chce, vie kedy a kam má prísť a môže priložiť ruku k spoločnému dielu. A takto to bolo aj tento rok. Grinavania a tí, ktorí sú Grinavania srdcom, sa spoločne podieľali na tomto malom-veľkom diele. Odmenou im bol spontánny radostný potlesk a úsmevy na tvárach prítomných pri úspešnom ukončení práce. Potom si všetci pochutili na dobrom guláši a vínku, zabávali sa spolu s ostatnými a s harmonikárom Jožkom Krajčovičom si zaspievali ľudové piesne. Krásne komunitné podujatie. Na jeho príprave sa finančne a sponzorsky podieľali: Miroslav a Veronika Jurkovičoví, Roman Špoták, Marián Ťažký, Peter Tahotný, Jaroslav Šindler, Eva a Matej Kulichovci, Stanislava a Peter Strezenickí, Občianska iniciatíva GRINAVA, Peter Ježík, Ján Mezei, Jaroslav Pinkava, Drahomír Šmahovský, Jozef Krasňanský, hudobno-spevácka skupina JAJOBA a bar FINE. Všetkým menovaným, ako aj všetkým, ktorí máj priviezli, vykopali jamu, postavili ho a pomohli s uprataním priestoru, vyslovujeme poďakovanie. (ek) Fotogaléria (mk)

Posledná zmena v Streda, 02 Máj 2012 06:46
 
Vyhodnotenie akcie Jarné upratovanie 2012

V relax zóne pri Integrovanom klube sa v nedeľu 22. apríla 2012 popoludní zišli účastníci akcie Jarné upratovanie 2012, aby neformálne vyhodnotili druhý ročník podujatia pri spoločnom opekaní. Celkovo nazbierali jeden kontajner odpadu, čo je síce menej ako minulý rok, avšak niektoré miesta, ktoré vyčistili v roku 2011 zostali čisté a preto bolo odpadu menej, čo je samozrejme potešujúce. Najčastejšie sa vyskytujúcim odpadom boli plastové fľaše, plechovky od piva a tiež veľké množstvo gumených rukavíc vo vinohradoch. Z kurióznejších nálezov to bol veľký ružový nafukovací bazén. Na úspech ukončenej akcie a na III. ročník, na ktorom sa už predbežne dohodli, si pripili víťaznými vzorkami vín z odovzdávania ocenení VI. ročníka Ochutnávky grinavských vín 2012, ktorá sa konala v Integrovanom klube. (ek) Fotogaléria (mk)

Posledná zmena v Nedeľa, 22 Apríl 2012 19:24
 
Deň Zeme v Grinave

Pri príležitosti Svetového dňa Zeme, ktorý si pripomíname 22. apríla zorganizovali grinavskí dobrovoľníci v spolupráci s poslancami v sobotu 21. apríla 2012 druhý ročník Jarného upratovania. Autorkou myšlienky tohto podujatia je Katarína Hubinská a tento rok venovalo 3 hodiny svojho voľného času upratovaniu v grinavskom chotári a v okolí jazier 40 dobrovoľníkov. Formou prechádzky zbierali odpad do plastových vriec, ktoré potom priniesli do kontajnera, pripraveného pri druhom jazere. Kontajner zapožičali a priviezli z VVDP Karpaty. Prívesný vozík bezplatne poskytla pani Karolína Sýkorová z požičovne Marek Šiška MS AUTO Pezinok. Do akcie sa v piatok 20. apríla 2012 zapojili aj žiaci a pedagógovia zo Základnej školy Orešie a deti z materskej školy Benjamin, ktorí pozbierali odpadky v uliciach Grinavy a v areáli školy. Občianska iniciatíva GRINAVA sa touto akciou zapojila do výzvy Ministerstva životného prostredia SR "Vyčistime si Slovensko 2012". Pracovné pomôcky boli zakúpené z grantu Malokarpatskej komunitnej nadácie REVIA. (ek)  FOTOGALÉRIA (mk)

 

Posledná zmena v Nedeľa, 29 Apríl 2012 10:52
 
Úprava cestných ostrovčekov

Upraviť tri vysadené cestné ostrovčeky, ktoré sú v patronáte grinavského baru FINE, po zimnom období a pred veľkonočnými sviatkami sa v sobotu 31. marca 2012 odhodlala skupinka grinavských aktivistov. Okopali a pohrabali pôdu, vyčistili, pozametali a vymenili rastliny, ktoré neprežili zimu a vysadili tuje, narcisy, tulipány, modrice, aksamietnice a taričky. Počasie síce nebolo ideálne, ale pozitívna energia prítomných bola neotrasiteľná. Ostrovčeky sú symbolom moderného prístupu k životnému prostrediu a sú tiež symbolom dobrovoľníckej práce, ktorá je v dnešných časoch taká významná a potrebná. V tejto súvislosti nás veľmi potešila informácia, že spoločnosť KARIREAL SLOVAKIA, a.s., predajca motorových vozidiel, ktorá sídli pri vstupe do Grinavy z Bratislavy, uvažuje o vysadení prvého ostrovčeka pri vjazde z tohto smeru. KARIREAL SLOVAKIA, a.s. sa tiež podieľali na zabezpečení bezpečnosti pri tejto brigáde, za čo im ďakujeme. Poďakovanie tiež patrí: Drahomír Šmahovský, PhDr. Milan Grell, Vladimír Rybaničová, Veronika Jurkovičová, Mgr. Nora Lišková, Ing. Blanka Srnánková, Tomáško Srnánek, Ivana Fajnorová, Maťo Grell, Eva Kulichová, Michal Benčurik, Michaela Slimáková, Lenka Vachová, Kvetinárstvo V4. Kvetinová výzdoba bola zakúpená zo dotácie mesta Pezinok. (ek) Fotogaléria k článku

 

 

 

 

Posledná zmena v Nedeľa, 20 Január 2013 11:11
 
Môžeme si pomáhať

Každoročne v tomto čase sa viac ako iné čísla skloňuje číslo 2. Presnejšie 2 % zo zaplatenej dane. Je to číslo, ktoré reprezentuje sumu, o ktorej môžete rozhodovať vy a ktorou môžete pomôcť. Chceli by sme vás preto osloviť, aby ste vaše 2 % zo zaplatenej dane venovali v prospech Grinavy. Občianska iniciatíva GRINAVA uzatvorila s Malokarpatskou komunitnou nadáciou REVIA zmluvu o vytvorení nadačného fondu, na ktorý okrem iných zdrojov môžu byť poukázané práve prostriedky z darovania 2 %. Všetky financie takto získané budú použité v súlade so Stanovami Občianskeho združenia GRINAVA v prospech našej mestskej časti. Budeme od vás potrebovať kópiu vyhlásenia o poukázaní 2 %, aby sme si mohli váš dar uplatniť v nadácii REVIA, podľa spomínanej zmluvy. (ek) Dôležité termíny

Viac o darovaní 2 % zaplatenej dane v prospech Malokarpatskej komunitnej nadácie REVIA sa dočítate na ich stránke.

Tlačivá:

Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti

Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2 % zaplatenej dane

Posledná zmena v Piatok, 09 Marec 2012 14:16
 
Jarné upratovanie 2012

V piatok 9. marca 2012 sa Občianska iniciatíva GRINAVA zaregistrovala do výzvy Ministerstva životného prostredia pri príležitosti Dňa Zeme "Vyčistime si Slovensko 2012" s druhým ročníkom akcie "Jarné upratovanie", ktoré sa v Grinave uskutoční v dňoch 20. - 22. apríla 2012. Bonusom prihlásenia je, že na Obvodnom úrade životného prostredia nám na základe potvrdenia registrácie prispejú pracovnými pomôckami - krabica rukavíc a balík veľkých plasových vriec. Zároveň si touto cestou dovoľujeme pozvať do tejto enviromentálnej aktivity všetkých obyvateľov našej mestskej časti, miestne spolky a organizácie pôsobiace v Grinave ako aj všetkých priateľov Grinavy. Bližšie informácie a pokyny prinesieme pred konaním akcie. (ek)

 
Pozvánka na prezentáciu projektu

Dovoľujeme si vás pozvať na prezentáciu pripravovaného projektu s názvom "Revitalizácia parku historickej časti Grinava", ktorá sa uskutoční v utorok 13. marca 2012 o 17.00 hod. v Pivnici u Štefana v Grinave. Návrh z ATELIÉRU RUSNÁK spracovali architekti Ing. Rusnák a Bc. Urbanová a zaoberá sa riešením obnovy parku medzi katolíckym a evanjelickým kostolom, so zamýšľaným využívaním tohto priestoru na kultúrne, informačné a relaxačné účely a dôstojným umiestnením pamätníkov padlých v dvoch svetových vojnách. Návrh predstavil primátor mesta Pezinok Mgr. Oliver Solga poslancom Mestského zastupiteľstva dňa 14.2.2012 a bol zaradený medzi pripravované projekty, na ktorých sa bude mesto finančne podieľať vo výške 5 %. Hlavný zdroj finančných prostriedkov bude mesto žiadať z rozvojových fondov Ministerstva pôdohospodárstva a regionálneho rozvoju, v operačnom programe Európskej únie "Bratislavský kraj". Koordinátorom projektu je grinavský poslanec PhDr. Milan Grell, ktorý v spolupráci s pani JUDr. Adrianou Šklíbovou z bratislavskej spoločnosti GESTUS, a.s. a mestom Pezinok pripravujú potrebné administratívne podklady. Pri prezentácii projektu budete podrobne informovaní o všetkých skutočnostiach a budete si môcť pozrieť pripravenú vizualizáciu projektu. (ek)

Posledná zmena v Streda, 07 Marec 2012 22:05
 
Zbierka na vianočné osvetlenie

V stredu 1. februára 2012 boli zosumarizované peniaze, vyzbierané v zbierke na vianočné osvetlenie. Celkovo sa podarilo vyzbierať 665 EUR. Do zbierky prispeli: 195 € zbierka v Bare FINE, 200 € príspevok z rezervného fondu primátora mesta Mgr. Olivera Solgu, 50 € GFC 1923, 50 € Milan Grell Grafit, 30 € Občianska iniciatíva GRINAVA, 25 € Jednota dôchodcov Slovenska, 23 € Školský klub Benjamín, 57 € Základná škola Orešie, 15 € manželia Kakalíkovci (Myslenická) a 20 € manželia Šilhárovci (Vinice). Všetkým srdečne ďakujeme! Peniaze boli vložené na účet Občianskej iniciatívy GRINAVA. S nákupom vianočného osvetlenia pre Grinavu v hodnote 1000 € pomohla firma Petmas s tým, že im ich postupne splatíme. Keďže sa na svetlách objavila závada, sú momentálne v reklamačnom procese. Po jeho skončení budú buď uhradené tieto pôvodné svetlá alebo budú peniaze použité na zakúpenie iných svetiel. (ek)

Posledná zmena v Piatok, 03 Február 2012 19:57
 
Mládež v akcii

"Mládež v akcii" je názov grantového programu Európskej únie pre mladých ľudí od 13 do 30 rokov, v ktorom môžu neformálne skupiny mladých ľudí a mládežnícke kluby pre svoje aktivity, nápady a činnosť získať na obdobie 18 mesiacov finančnú podporu až vo výške 5100 EUR. O tomto projekte, ale aj o iných veciach, týkajúcich sa života mládeže v Grinave sa hovorilo na včerajšom stretnutí v Integrovanom klube, kde sa stretli členovia občianskeho združenia Občianska iniciatíva GRINAVA a mladí Grinavania. Pozvanie na toto stretnutie prijala aj pani Mgr. Marcela Hajtmánková, vedúca programu Európskej únie Mládež v akcii, ktorej odborné rady a skúsenosti boli veľkým prínosom v diskusii. Prebrali sme možnosti, ciele, zámery, zazneli prvé nápady a návrhy. Pre všetkých je to nová vec a zároveň veľká výzva. O to viac nás teší fakt, že sa prítomní dohodli na ďalšej spolupráci a na tom, že sa zúčastnia tohto grantu s vlastným projektom. Termín podania projektu je 1. máj 2012 a pozvánka na účasť na tomto projekte platí pre všetkých aktívnych mladých ľudí z Grinavy.  (ek)

Posledná zmena v Pondelok, 30 Január 2012 10:52
 
Plány na nový rok

V stredu 11. januára 2012 sa v Pivnici u Štefana stretli poslanci za Grinavu Drahomír Šmahovský a PhDr. Milan Grell s niektorými z ľudí, ktorí počas uplynulého roka spolupracovali na verejných aktivitách v Grinave. Na stretnutí sa hodnotili  udalosti z minulého roka a rozoberali sa tiež plány na nový rok. Víziou na tento rok je udržanie a rozvoj kultúrno-spoločenského života v Grinave a investičné zámery. Plánované podujatia sa postupne koncipujú do kalendára, ktorý uverejníme na našej stránke. (ek)

 

Posledná zmena v Streda, 11 Január 2012 20:45
 
Šťastný nový rok Grinava!

Rok 2011 sa stal navždy minulosťou. Pre každého z nás mal iný význam, inú príchuť a každému z nás zostanú vlastné spomienky. Stojíme však na prahu roka nového, s novými očakávaniami, predsavzatiami a plánmi. Pri tejto príležitosti vám prinášame novoročné želania:

 

 

 

Posledná zmena v Nedeľa, 01 Január 2012 15:17
celý článok...
 
Vítanie nového roka

Posledné minúty starého a prvé minúty nového roka prišli Grinavania prežiť spoločne na symbolické námestie pri moste na Štúrovej ulici. Vo veľmi dobrej nálade a atmosfére, pri modernej disco hudbe a varenom vínku sa stretli susedia, známi, zaznievali posledné hodnotenia uplynulého roka.  Po spoločnom odpočítaní posledných sekúnd starého roka a prvých novoročných vinšoch nasledoval nádherný exkluzívny 12 minútový hlavný ohňostroj, ktorý ľudí očaril. Po spoločne zaspievanej štátnej hymne vzlietli k oblohe tri balóny pre šťastie, symbolicky v bielej, modrej a červenej farbe. Zábava potom pokračovala asi do pol druhej nad ránom. Na tejto veľmi vydarenej akcii sa podieľali: Anton Lačný, Milan Grell, Matúš Klamo, Darina Kovářová, Víno Jano, Drahomír Šmahovský, Eva Kulichová, Matej Kulich, Nora Lišková, Ivan Liška ml., Nikola Lišková, Juraj Bagin, Janka a Dušan Wittgrúberovci, Stanka a Peťo Strezeníckí. (ek) Fotogaléria k článku

 

 

 

Posledná zmena v Nedeľa, 01 Január 2012 13:13
 
Pripomenuli sme si rok 2011

Niektoré z udalostí, ktoré sme prežili v roku 2011 si pripomíname v malej ročenke s názvom GRINAVA 2011. Na 8 stranách sa prostredníctvom krátkych textov a fotografií venujeme podujatiam, ktoré sa uskutočnili v Grinave alebo ich absolvovali Grinavania. Ročenku v náklade 500 kusov pomohli do schránok grinavských domácností rozniesť aktívni študenti. Udalosti a fotografie spracovala Občianska iniciatíva GRINAVA a radi by sme túto tradíciu uchovali aj pre ďalšie roky. V tejto súvislosti vám tiež oznamujeme, že v týchto dňoch koncipujeme v spolupráci s ďalšími spolkami, organizáciami a aktivistami kalendár udalostí na rok 2012. Začiatkom nového roka kalendár uverejníme aj na našej internetovej stránke. (ek)

Posledná zmena v Nedeľa, 01 Január 2012 13:13
 
Občianska iniciatíva GRINAVA

V týchto dňoch sme do poštových schránok v Grinave rozoslali malú ročenku s názvom Grinava 2011, v ktorej si predovšetkým fotografiami chceme pripomínať končiaci sa rok 2011. Autorom tohto materiálu je občianske združenie Občianska iniciatíva GRINAVA, ktorej členovia, súčasní poslanci PhDr. Milan Grell a Drahomír Šmahovský, už jedenásť rokov organizujú v Grinave tradičné stretnutia. V tomto roku, 24. októbra poslanci spolu s aktivistkou Evou Kulichovou z voľného združenia Aktivity Grinava založili oficiálne občianske združenie Občianska iniciatíva GRINAVA a zaregistrovali ho na Ministerstve vnútra SR. Podnetom na zaregistrovanie tohto občianskeho združenia bola potreba dať jednotnú koncepciu a štruktúru doterajšej práci poslancov za Grinavu Drahomíra Šmahovského a PhDr. Milana Grella, ktorí pracovali pod označením Spájame sa pre Grinavu a Evy Kulichovej, ktorá pracovala pod označením Aktivity Grinava. Cieľom Občianskej iniciatívy GRINAVA je predovšetkým podpora a rozvoj komunitného života v Grinave, organizovanie kultúrnych, spoločenských a enviromentálnych podujatí, spolupráca s existujúcimi klubmi a združeniami, podpora dobrovoľníctva, verejnoprospešných prác, zachovávanie a zveľaďovanie životného prostredia. Občianska iniciatíva bude financovaná z členských poplatkov, príspevkov Mesta Pezinok, grantov, finančných darov a zo svojej vlastnej činnosti. (ek) Stanovy OIG strana 1 Stanovy OIG strana 2 Stanovy OIG strana 3 Stanovy OIG strana 4

Posledná zmena v Streda, 22 Február 2012 14:34
 
Malý slovník grinavského nárečia

V spolupráci s Ruženou Pilátovou, Pavlom Handreichom, Ruženkou Šmahovskou, Ladislavom Šmahovským, PhDr. Zitkou Joklovou a Rudkom Zedníčkom zostavila Eva Kulichová malý slovník grinavského nárečia "PO GRINAVSKY", v ktorom môžete nájsť 671 slov, ktoré sa používali alebo používajú v Grinave. Sú to slová predovšetkým z domácnosti a hosporástva, zo stavebníctva, stolárstva, ale aj miestne názvy, napríklad viníc. Slovník bol uvedený do života vianočným punčom na Grinavských vianočných trhoch. Výťažok z predaja tohto slovníka bude venovaný na činnosť Aktivity Grinava, predovšetkým klubové stretnutia. Jeho cena je symbolická - 3 eurá. Objednať si ho môžete prostredníctvom e-mailu Táto e-mailová adresa je chránená pred spambotmi. Ak ju chcete vidieť, je potrebné aby ste mali zapnutý JavaScript. . Na túto adresu môžete tiež poslať slová, ktoré ste v slovníku nenašli a budú spracované do ďalšieho vydania. (ek)

Posledná zmena v Streda, 21 December 2011 13:11
 
Živý orloj a vianočný bazár na trhoch v Pezinku

Súčasťou Pezinských vianočných trhov býva každoročne aj Vianočný bazár a Vianočný orloj, ktorý organizuje Malokarpatská komunitná nadácia REVIA v spolupráci s dobrovoľníkmi z rôznych neziskových združení a skupín. Tento rok prijalo pozvanie na spoluprácu neformálne združenie Grinavanov a ich priateľov Aktivity Grinava. A tak sa v piatok 16. decembra od 14,00 hod. v krásne vyzdobenom stánku v blízkosti sochy Sv. Anny za dobrovoľný príspevok ponúkali rôzne domáce koláče, slané pečivo, varené víno a čaj. Postavy vo Vianočnom orloji boli tematicky zamerané na rozprávky a predviedli sa verejnosti o 16, 17 a 18-tej hodine. Aj keď počasie nebolo ideálne, v dobrej nálade a atmosfére sa podarilo získať celkom 320 EUR, ktoré budú v súlade s princípmi nadácie REVIA využité na komunitné aktivity v Grinave. Koláče a slané pečivo, ktoré zvýšilo, bolo venované do Nocľahárne v Pezinku. Grinavania tak mali možnosť odprezentovať svoje nápady, zručnosť a súdržnosť a nadobudli nové skúsenosti a kontakty. Fotografie z akcie od Slávky Čačíkovej (ek)

Posledná zmena v Streda, 21 December 2011 06:50
celý článok...
 
Vyúčtovanie príspevku REVIA

Z príspevku Malokarpatskej komunitnej nadácie REVIA, ktorý získala Eva Kulichová pre Aktivity Grinava, bol zakúpený rôzny výtvarný materiál na výtvarné tvorivé dielne, výtvarný krúžok Výtvarníček a napríklad aj na výrobu a prípravu masiek do živého orloja na Pezinských vianočných trhoch. Zakúpená bolal aj spevácka súprava Karaoke na realizovanie rôznych speváckych podujatí pre deti ale aj dospelých. Príspevok bol poskytnutý v hodnote 300 EUR, celková hodnota zakúpených vecí je 304,86 EUR. (ek)

 
Príspevok 300 EUR pre Aktivity z nadácie REVIA

Malokarpatská komunitná nadácia so sídlom v Pezinku schválila Žiadosť o poskytnutie finančného príspevku pre žiadateľku Evu Kulichovú z Aktivity Grinava na činnosť "Aktivity klub", ktorý zahŕňa rôznorodú činnosť v priestoroch Integrovaného klubu, predovšetkým tvorivé dielne na rôzne témy, výtvarné práce a tématické stretnutia a tiež enviromentálne aktivity. Výška príspevku je 300,00 EUR. Prvé pomôcky budú použité na vianočných tvorivých dielňach už túto nedeľu 11. decembra 2011 od 16,00 hod. v Integrovanom klube, na ktoré vás všetkých srdečne pozývame. Vac o nádácii REVIA nájdete na ich internetovej stránke www.revia.sk. (ek)

Posledná zmena v Pondelok, 05 December 2011 14:45
 
Jarné upratovanie 2011

Nápad zorganizovať upratovanie v grinavskom chotári skrsol  v hlave Grinavanky Katky Hubinskej niekedy vo februári tohto roka. Ušľachtilá myšlienka, ktorú chcela zrealizovať so svojimi kamáratmi však v krátkom čase našla prostredníctvom  facebooku podporu aj u ďalších ľudí, ktorým nie je ľahostajný stav životného prostredia. V spolupráci s grinavskými poslancami Grellom a Šmahovským, Ing. Miroslavom Lošonským - riaditeľom Mestského podniku služieb, s.r.o.,  Vinohradnícko vinárskym družstvom podielnikov KARPATY,  mestom Pezinok a predovšetkým vďaka dobrovoľníkom na čele s Katkou Hubinskou, jej rodinou a priateľmi, sa podarilo dielo, aké Grinava nepamätá už roky. Spoločnými silami, rozdelení na skupiny, sme vyčistili chotár od priestorov nad materskou škôlkou, cez okolie Panskej záhrady, prvé, druhé a tretie jazero, až po Rakov potok.  Pôvodný zámer – enviromentálna prechádzka – sa však zmenil na reálnu likvidáciu dlhoročných smetísk, predovšetkým v hornej časti  potoka (nad vodnými stavmi na toku).  Rozum sa nám zastavoval na tým, čo ľudia dokážu hodiť do kríkov, k potoku

Posledná zmena v Pondelok, 31 Október 2011 20:28
celý článok...
 
« ZačiatokPredošlý123NasledujúcaKoniec »

Strana 3 z 3