Základná škola s materskou školou Orešie
Deň Zeme v Grinave

 

Pri príležitosti Dňa Zeme prebehlo v Grinave aj tento rok niekoľko krásnych akcií. 22. apríla 2016 rodičia detí MŠ Orešie brigádovali v areáli materskej škôlky, v sobotu 30. apríla 2016 sa vydali dobrovoľníci s deťmi vyzbrojení igelitovými vrecami a rukavicami čistiť okolie jazier, vinohradov a priľahlého lesa v grinavskom chotári a 2. mája 2016 vyčistili žiaci ZŠ Orešie zo Školského klubu detí areál školy, ihriska a okolie pamätníkov padlých hrdinov I. a II. svetovej vojny. Mimoriadne si vážime všetkých týchto ľudí, ktorí sú ochotní nezištne obetovať svoj čas a námahu pre verejnoprospešné dobro a ktorí vedú aj deti k úcte k prírode a nášmu životnému prostrediu.



 

 
ZŠ Orešie súťažilo v RTVS

Žiaci 5. ročníka Základnej školy Orešie účinkovali v zábavno-súťažnej relácii pre deti našej verejnoprávnej televízie RTVS Daj si čas, v ktorej nešlo len o znalosti z histórie, z praveku, ale aj o zručnosť, fantáziu a pohotovosť súťažiacich. Relácia bola odvysielaná 30. apríla 2016 a tak môžeme s hrdosťou informovať, že šikovným žiakom sa podarilo v súťaži zvíťaziť.

 

 

 
Zoznam pomôcok pre prváčikov

Nastal čas, keď sa obchody a papiernictva plnia rôznym tovarom pre školákov. Nástup do 1.triedy je pre dieťa ďalším životným zlomom a pre rodičov tiež. Aby zorientovanie sa v novom prostredí prebiehalo čo najhladšie, vedenie školy ZŠ Orešie pripravilo zoznam školských pomôcok, ktoré by sa mali ocitnúť v skrinke a v taške malého prváčika. Ešte pripomíname, že pri zápise uhradených 15 eur pôjde na sadu zošitov a knižku.

 

Zošity:  511 (10 ks),    513 (10 ks),  510 (2 ks),     644 (1 ks)

 

Výkresy:   A 3 (veľké) 20 ks,   A 4 (malé)  20 ks

 

Náčrtník:  (skicár A 4) 1 ks

 

Farebné papiere:  1 sada

 

Vybavenie na výtvarnú výchovu (v krabici s menom): temperové farby, vodové farby , voskovky, plastelína, nožnice, lepidlo tyčinkové, štetce: plochý č. 12, guľatý hrubý, tenký, väčšia nádoba na vodu, obrus (60x60), handrička, staré tričko, čierna centrofixka hrubá

 

Vybavenie na telesnú výchovu (vo  vrecku s menom): športové oblečenie (tepláky, tričko), športová obuv (tenisky alebo cvičky)

 

Vybavenie peračníka: farbičky rôznofarebné (12 ks), fixovky rôznofarebné (12 ks), ceruzky č.2 (3 ks), pero plniace,  zelené pero, guma, strúhadlo

 

Hygienické potreby: podpísaný uterák s uškom, hygienické vreckovky 2 ks, toaletný papier 4 ks, tekuté mydlo, kuchynské papierové utierky 2ks

 

Prezúvky, ktoré nezanechávajú čierne čiary.

 

Na všetky pomôcky napísať meno žiaka.

 

 

 
Odstraňovanie zatekania do suterénu

Určite ste si všimli stavebnú činnosť okolo obvodových múrov budovy Základnej školy Orešie. Ide o odstránenie problému zatekania do suterénnych priestorov, s ktorými škola bojovala. Zavedené  budú drenážne rúry a šachty, po vysušení múrov prídu na rad sanačné omietky. Predpokladaný termín odovzdania diela je koniec augusta 2015. Finančné prostriedky na odstránenie tohto havarijného stavu boli poskytnuté z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Aj vďaka dlhodobému úsiliu riaditeľa Ondreja Koreňa bude prostredie školy zas o čosi príjemnejšie.

 
Na ZŠ Orešie sa lietalo balónom

Spoločnosť Daruj Let Balónom s.r.o. a Občianska iniciatíva GRINAVA pripravili pre deti Základnej školy Orešie "také malé", dosť neprehliadnuteľné prekvapenie. V piatok 5. júna 2015 sa vzniesol nad školským dvorom teplovzdušný balón a v stacionárnej forme robil s deťmi vyhliadky do výšky približne 30 metrov. Účasť na tejto super akcii bol samozrejme podmienený písomným súhlasom rodiča. V balóne bol vždy prítomný pilot, pedagóg a tri až štyri deti. A aby to nebolo len tak, v škole vymysleli super nápad - prepojiť túto zábavu s vyučovaním a tak si deti podľa jednotlivých tried budú pripravovať projekty na tému teplovzdušných balónov. Viete kto a kedy uskutočnil prvý let balónom? Podľa historických prameňov to boli bratia Montgolfierovci dňa 4. júna 1783.

A ešte krátka správa priamo od aktérov. „Až po naplnení vzduchom sme si všetci uvedomili, aký obrovský v skutočnosti balón je. Veď na oblohe vyzerá ako detská hračka !? Kôš pre pasažierov aj s kapitánom a celý balón boli pevne pripútaní tromi lanami k zemi. Štvrtým lanom sa korigovala horizontálna poloha koša. Viacerí žiaci si vyskúšali krátky let na pripútanom balóne. Aj náš školský fotograf bol pri tom a urobil exkluzívne zábery na zemi aj vo vzduchu. Už ste videli areál školy a Grinavu z vtáčej perspektívy? Pozrite si ako to v deň nášho lietania vyzeralo.“


 

 
Zápis prvákov do Základnej školy Orešie na školský rok 2015/2016

Informácia pre rodičov veľkých škôlkárov! Nezabudnite na dôležitý termín - zápis do 1.ročníka sa na Základnej škole Orešie uskutoční v dňoch 12. a 13. februára 2015 od 15.00-18.00 hod. Kliknite na celý článok a dozviete sa, čo si treba na zápis priniesť.

celý článok...
 
Tekvicová slávnosť

Základná škola s materskou školou Orešie pozvala na svoje nádvorie rodičov a deti na III. ročník Tekvicovej slávnosti. Vo vyzdobenom areáli školy sa vytvárali a zhromažďovali nádherné tekvicové výtvory od výmyslu sveta, z ktorých najlepšie 3 boli ocenené. V tomto ročníku pribudli dve nové súťaže - o najlepší tekvicový recept a o najkrajšiu jesennú básničku. Najlepším receptom sa stala tekvicová polievka podľa receptu pani Silvie Chovancovej. Najlepšie básničky napísali za I. stupeň prváčka Dáška Šilhárová a za II. stupeň ôsmačka Ivanka Juranová. Pozvanie na podujatie prijal aj primátor Mesta Pezinok pán Mgr. Oliver Solga. (ek)

 

 
Výlet do viedenskej ZOO

Školáci z Orešia si v stredu 7. mája 2014 urobili výlet do viedenskej ZOO. Najväčším lákadlom bola pre nich určite panda, tá sa však nesmela fotiť. Ale aj množstvo iných zvierat deti veľmi zaujalo. (ek)

 

 
Druhý vitamínový deň v ZŠ Orešie

V cykle "Deň zdravia" pokračovali v Základnej škole Orešie na tému jablká a mrva v piatok 25. apríla 2014. Zeleno-červeno-oranžové taniere ale aj odevy detí sa stretli v jednej triede. Nechýbali ani šťavy z týchto plodov. Deti si druhý deň zdravia naozaj užívali. (ek)

 

 
Green Class začal žiť svoj vlastný život

Zhmotniť dobrý nápad a uviesť ho do života je neopísateľný pocit. Od nápadu k realizácii však býva poriadny kus cesty. V Grinave si touto cestou pri budovaní ekologickej exteriérovej triedy v Základnej škole Orešie prešli spoločne architekt, dobrovoľníci, žiaci, rodičia, učitelia, zamestnanci a priatelia školy. Green Class si začal žiť svoj vlastný život. Výsadba na strechách a v okolí triedy, prirodzené starnutie agátového dreva či rôzne ročné obdobia a poveternostné podmienky budú stavbe vytvárať stále novú tvár. A veríme, že tí ktorí budú tento priestor využívať budú vnímať pozitívnu energiu, s ktorou bol Green Class vybudovaný. Projekt Green Class slávnostne odovzdali do užívania riaditeľovi ZŠ Orešie Ondrejovi Koreňovi predsedníčka Občianskej iniciatívy GRINAVA Eva Kulichová a architekt Radovan Rusnák v sobotu 26. apríla 2014. (ek)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Deň Zeme v ŠKD

Deti zo Školského klubu detí pri Základnej škole Orešie si vo štvrtok 24. apríla 2014 pripomenuli Medzinárodný deň Zeme uprataním školského dvora, mestského ihriska a s vrecami na odpad sa prešli aj okolo potoka. Pani vychovávateľkám Kristíne Habovej a Eve Komžíkovej patrí naše poďakovanie za takýto prístup k neformálnemu environmentálnemu vzdelávaniu detí. V školskom klube sú mimoriadne aktívni počas celého roka. Skvelými tvorivými nápadmi, súťažami a výletmi v ŠKD vypĺňajú mimoškolský čas detí. Viac informácií na Facebookovom profile "Základná škola s materskou školou Pezinok - Orešie". (ek)

 

 
Reportáž o vajíčkovom strome v TV Pezinok

Milú reportáž o našom vajíčkovom strome pripravila TV Pezinok. Ďakujeme za propagáciu. (ek)

 

Viac o akcii Veľkonočný vajíčkový strom si môžete prečítať v článku Vytvorili sme slovenský rekord.

REPORTÁŽ O VEĽKONOČNOM VAJÍČKOVOM STROME V TV PEZINOK

 
Vytvorili sme slovenský rekord

V stredu 16. apríla 2014 sa na nádvorí Základnej školy Orešie uskutočnil II. ročník podujatia Veľkonočný vajíčkový strom. Jednoduchý nápad, ktorého realizácia spojila komunitu, školu, priateľov, kluby, rodičov a deti, privítala hostí a aj dve televízie... Výsledkom nášho snaženia je okrem príjemných stretnutí a úsmevov celkom 5402 registrovaných veľkonočných vajíčok, ktoré sme zavesili na tis pri vstupe do Základnej školy Orešie. Základ vajíčok v počte 2340 kusov sme mali z prvého ročníka, ktorý sa uskutočnil v roku 2013, ostatné sa pozbierali v tomto roku. Všetkým, ktorí ste sa akokoľvek podieľali na tomto výsledku, ale predovšetkým škôlkárom, žiakom, pedagógom, rodičom a priateľom Základnej školy s materskou školou Orešie veľmi pekne ďakujeme! Tortu za najväčší počet nazbieraných vajíčok získali tretiaci zo ZŠ Orešie s počtom vajíčok viac ako 1400. Tortu pripravila pani Zuzana Strečanská. Sladkú odmenu pre všetky deti venovalo občianske združenie Srdce Pezinka. Do zbierky vajíčok sa zapojili: Základná škola s materskou školou Orešie, pani Jabúrková, pani Feketeová, Jednota dôchodcov Slovenska, rodina Franková, rodina Rusnáková, pani Zuzana Lunáková, pani Lucia Šurinová a Viki Rybáriková, Slovenský skauting - 61. zbor Modrý oblak Pezinok, Ondrík a Agátka Guttmanovci, Dávidko a Rebeka Ježíkovci. Tento projekt bude zapísaný v Slovenskej knihe rekordov. (ek)

 

 
Víťaz recitačnej súťaže je zo ZŠ Orešie

V Malokarpatskej knižnici v Pezinku sa 19. februára 2014 uskutočnila recitačná súťaž s názvom Deti Hviezdoslavovi. Súťažilo sa v kategóriach poézia a próza. Školu reprezentovali Adamko Spusta, Veronika Aštaryová, Lukáško Cipruš, Adamko Kulich, Laurika Kapucianová, Matej Špička a Natália Pitrová. Deti boli fantastické a prezentáciu zvládli s ľahkosťou a úsmevom. Spoločné úsilie má svojho víťaza v kategórii poézia. Stal sa ním Adamko Spusta z 1.A. Ďakujeme deťom a zároveň rodičom za svedomitú prípravu. Za dopravu ďakujeme p. Beáte Aštaryovej a p. Markovi Spustovi. Eva Komžíková a Kristína Habová, vychovávateľky zo Školského klubu detí pri Základnej škole Orešie foto: (ek,ms)



 

 
Zápis prvákov pre školský rok 2014/2015

V dňoch 13. a 14. februára 2014 sa v Základnej škole Orešie konal zápis žiakov do prvého ročníka pre školský rok 2014/2015. Do našej školy sa zapísalo celkom 35 prvákov. (ek)

 

 
Lyžovačka a divadielko v našej škôlke

Lyžiarsky kurz v lyžiarskom stredisku na Zochovej chate majú za sebou naši škôlkári. S veľkými úspechmi ho absolvovali začiatkom februára 2014. Veľkú radosť im urobilo aj divadielko o zdravej výžive, ktoré si pozreli priamo v priestoroch škôlky. (ek) foto (sh,mk)

 

 
Citrusiáda v ZŠ Orešie

V Základnej škole Orešie pripravili v tomto polroku školského roka 2013/2014 okrem iných aj projekt Deň zdravia, ktorého zámerom je podporiť myšlienky zdravého stravovania. Prvý z týchto dní sa uskutočnil v piatok 7. februára 2014 a jeho témou boli citrusy. Deti si v tričkách vo farbe svojho obľúbeného ovocia pochutili na množstve vitamínových zdrojov. Na podujatí vládla veľmi dobrá atmosféra. FOTOGALÉRIA (ek)

 

 
Deň otvorených dverí v ZŠ Orešie

Štvrtý ročník Dňa otvorených dverí zorganizovali pedagógovia, zamestnanci a žiaci Základnej školy s materskou školou Orešie vo štvrtok 30. januára 2014. Privítali 13 predškolákov z vlastnej materskej školy a 23 predškolákov z iných škôlok. Deti sa prostredníctvom piatich rozprávkových príbehov v jednotlivých triedach a v novom centre GrinGa zoznámili so školským prostredím a zároveň ukázali ako už vedia počítať, hovoriť po anglicky, spievať, recitovať. Na záver prehliadky čakalo na hostí sladké prekvapenie. Precízne a do najmenších detailov pripravené podujatie na úrovni reprezentovalo školu aj našu mestskú časť. (ek) Fotogaléria

 

 
Novinka v ZŠ Orešie - Projekt Fitlopta

Od nového roku pripravili v Základnej škole Orešie pre žiakov prvého stupňa novinku - sedenie a hry na fitloptách. Projekt je zameraný predovšetkým na prevenciu chybného držania tela, na zlepšenie komunikácie v koncentrácie, individuálnej kreativity a osvojenie si techniky cvičenia s loptou. Fitlopty budú v škole využívať počas vyučovacích hodín ale aj na zábavu, hry, relax a odpočinok. (ek)

 

 
Novoročný pozdrav riaditeľa ZŠ s MŠ Orešie

Pri príležitosti nového roka vás pozdravuje riaditeľ ZŠ s MŠ Orešie Mgr. Ondrej Koreň - NOVOROČNÝ POZDRAV

 
Noc v škole 2013

Noc zo 14. na 15. novembra 2013 strávili deti z prvého stupňa Základnej školy Orešie a tiež niekoľko odvážnych škôlkárov vo svojej  škole. Obľúbené podujatie "Noc v škole" už po tretí raz  zorganizovali vychovávateľky zo Školského klubu pri ZŠ Orešie  Mgr. Eva Komžíková a Mgr. Kristína Habová. Témou tejto noci bol pravek. Nechýbali hry, súťaže a hľadanie dinosaurieho vajca. Výsledkom výborného nápadu a perfektnej realizácie zostali neopakovateľné zážitky. (ek)


 
Na Oreší bolo oranžovo

Druhý ročník podujatia s názvom Tekvicová párty pripravili a zorganizovali v Základnej škole Orešie v piatok 25. októbra 2013. Viac ako 80 svetlonosov v rôznych variáciách sa objavilo na nádvorí školy. Žiaci z jednotlivých tried spolu s rodičmi vytvorili malé trhovisko, v ktorom boli v ponuke najrôznejšie dobroty. Nechýbali rôzne hry, súťaže a bufet. Súčasťou podujatia boli keramické tvorivé dielne s Jankom Grancom, o dobrú hudbu sa staral DJ Maroš Jakim. Tri najlepšie tekvice získali cenu a všetky ostatné boli sladko odmenené. Podujatie navštívil viceprimátor Ing. Ján Čech. (ek)

 

 
Zasadnutie Rady školy pri ZŠ s MŠ Orešie

V stredu 17. októbra 2013 sa konalo zasadnutie Rady školy pri Základnej škole s materskou školou Orešie. Na programe tohto stretnutia boli okrem iného personálne zmeny v Rade školy, z dôvodu zaniknutých mandátov niektorých členov. V školskom roku 2013/2014 bude Rada školy pracovať v tomto zložení: predsedníčka Rady školy: Eva Kulichová, podpredseda Rady školy: Mgr. Ľubomír Janečka, členovia Rady školy: MUDr. Richard Demovič, PhDr. Milan Grell, Mgr. Elena Jurčíková, Drahomír Šmahovský, Mgr. Maroš Jakim, JUDr. Juraj Zubo, Michaela Ušálová, Tamara Turiničová a Stanislava Strezenická. (ek)

 
Škola počas prázdnin

Pracovný ruch neutícha v Základnej škole na Oreší ani počas prázdnin. Zásadnou rekonštrukciou prechádzajú šatne. Pôvodné železné pletivové postupne nahrádzajú moderné šatňové skrinky pre každého žiaka individuálne, s vlastným kľúčom. Novinkou sú aj maľby na dverách do tried s motívmi podľa ročníkov. Väčšina tried je vymaľovaná a pripravená no nový školský rok. Práce škola realizuje v spolupráci s Mestským podnikom služieb. Kreatívne sa na skrášľovaní školy podieľajú pani učiteľka Mgr. Daniela Koreňová, pani učiteľka Mgr. Katarína Ivančíková, zástupkyňa riaditeľa školy pani Mgr. Gabriela Fornerová, ekonómka školy pani Tamara Turiničová, školník Marián Moravčík a ďalší. Patrí im veľké poďakovanie. (ek) Fotogaléria

 

 
Začali sa prázdniny

Žiaci Základnej školy Orešie ako aj pedagógovia a školskí zamestnanci sa v piatok 28. júna 2013 rozlúčili so školským rokom 2012/2013. Bol to pestrý rok z mnohých pohľadov a škola prešla mnohými "testami". Našťastie výsledkom týchto testov bolo zistenie, že škola má svoj význam a opodstatnenie, že za ňou stoja rodičia a obyvatelia Grinavy a všetci veríme, že so sľúbenou podporou a pomocou primátora sa škole podarí získať ešte väčší počet žiakov. Počas prázdnin sa v škole dokončia resp. vykonajú viaceré rekonštrukcie a projekty, aby tak škola do nového školského roka 2013/2014 vstúpila s niektorými zaujímavými novinkami. Budeme vás informovať. (ek)

 
MDD 2013

Oslavu MDD 2013 zorganizovali Základná škola Orešie v spolupráci s Občianskou iniciatívou GRINAVA a Aktivity klubom Grinava. Za pomoc ďakujeme všetkým zúčastneným a sponzorom: Martin Guttman - TULI VAKY, Radovan Vyšata - nafukovacia preliezka - HOPIHOPPEZINOK, sponzor na poníky - Lenka Vachová - Kvetinárstvo V4, Mólo, Mária Farkaš, Veronika Jurkovičová a Vladimíra Rybaničová - šašo a šašinky, deviatačky a Blanka Srnánková - Maľovanie na tvár, Martina Valešová - Tvorivé dielne, Iva Lukačovičová - zumba. Celé podujatie spestroval DJ Maroš Jakim. Ďalej ďakujeme všetkým učiteľom a učiteľkám za aktívnu spoluprácu a všetkým rodičom a darcom občerstvenia a darčekov pre deti. (ek)

 

 
Srdiečko ku Dňu matiek

Na výtvarnom krúžku pri ZŠ Orešie "Výtvarníček" vo štvrtok 9. mája 2013 vyrábali deti pod vedením výtvarníčky pani Magdalény Amzlerovej farebné srdiečko na oslavu Dňa matiek. Finálna podoba srdiečka bude prekvapením na túto oslavu, na ktorú vás zároveň srdečne pozývame! Viac informácií o Dni matiek.

 

 

 
Nový výtvarný krúžok v ZŠ Orešie

V zrekonštruovaných priestoroch bývalej školskej kuchyne v ZŠ Orešie sa od mája 2013 realizuje nový výtvarný krúžok pod odborným a profesionálnym vedením výtvarníčky pani Magdalény Amzlerovej. Vo štvrtok 2. mája 2013 vyrobili  deti krásne hodvábne šatky technikou maľovania na hodváb. Výtvarný krúžok sa bude realizovať každý štvrtok od 15,30 do 17,00 hod.. (ek)

 
Víťazstvo v eko-súťaži

Krásny úspech dosiahli vychovávateľky zo Školského klubu detí Klubáčik pri ZŠ Orešie Kristína Habová a Eva Komžíková so svojimi deťmi. O podujatí informujú:


Pri príležitosti oslavy Dňa Zeme usporiadalo Centrum voľného času v Pezinku súťaž s názvom Ekoateliér. Bez váhania sme sa do súťaže zapojili. Aktivity podobného druhu robíme s deťmi často, preto zaujímavý nápad nedal na seba dlho čakať. Rozhodli sme sa využiť vrchnáky z PET fliaš, ktoré nám daroval žiak z našej školy Peťko Pisoň. Deti pracovali na projekte s názvom Motýľ a kvet viac ako dva týždne. Bolo to náročné a preto nás veľmi potešila správa, že sme sa stali víťazmi. Deti v priebehu týždňa dostanú diplomy a sladkú odmenu z CVČ. Sme ako vychovávateľky hrdé nato, že máme také šikovné a rozumné deti, ktoré si vedia vážiť svoje okolie a chránia prírodu.

 
Veľkonočný vajíčkový strom

Keď sa spojí jednoduchý dobrý nápad s veľkým nadšením, môže sa stať, že sa na vybranom strome ocitne veľmi veľké množstvo veľkonočných vajíčok. V stredu 27. marca 2013 sa takto zrealizoval nápad členov Aktivity klubu a Základnej školy s materskou školou Orešie a v spolupráci s Jednotou dôchodcov Grinava, Folklórnym súborom Obstrléze z Pezinka, Klubom dôchodcov Grinava, Turistickým oddielom Grinava ako aj mnohými jednotlivcami vyzdobili strom na nádvorí Základnej školy Orešie viac ako 3300 veľkonočnými vajíčkami. S výzdobou začali najmenší - škôlkári z Materskej školy, potom počas dňa postupne jednotlivé triedy Základnej školy Orešie a od 14,00 hod. sa zapojili seniori, Aktivity klub, Turistický oddiel a jednotlivci. Pre deti bola za snahu pripravená sladká odmena - vynikajúca torta, ako inak - v tvare veľkonočného vajíčka. Toto nevšedné dielo si budete môcť pozrieť do 6. apríla 2013. Všetkým, ktorí sa na ňom podieľali patrí veľké poďakovanie. (ek) Fotogaléria

 

 
Zápis prvákov do ZŠ Orešie

V dňoch 14. a 15. februára 2013 sa v Základnej škole Orešie uskutočnil zápis budúcich prvákov pre školský rok 2013/2014. Ako jediná škola v Pezinku a okolí ponúka experimentálne triedy s vyučovacím jazykom anglickým a nemeckým metódou CLIL (čiastočné vyučovanie aj iných predmetov v cudzom jazyku). Do prvého ročníka sa zapísalo 42 detí, z toho 22 chlapcov a 20 dievčat. (ek) Fotogaléria

 

 

 
Deň otvorených dverí v ZŠ Orešie

Niekoľkotýždňové prípravy a hodiny úsilia sa v Základnej škole Orešie opäť premenili na vynikajúco zorganizovaný Deň otvorených dverí. Vo štvrtok 7. februára 2013 privítali v škole predškolákov a ich rodičov v námorníckej atmosfére. Všetky triedy a priestory v škole boli v tomto štýle krásne vyzdobené. Na záver všetkých privítal v prístave v telocvični, pri majáku, kapitán - riaditeľ školy Mgr. Ondrej Koreň. Všetkým, ktorí pomohli aj takýmto spôsobom prezentovať Grinavu, ďakujeme. (ek) Fotogaléria (zšo)

 

 
Karneval v Školskom klube detí

Ani v ZŠ Orešie nechýbali veselé karnevalové masky. V stredu 30. januára 2013 pripravili v Školskom klube detí zábavné karnevalové popoludnie. Pre deti boli pripravené rôzne súťaže a tanečná zábava. Vládla bezprostredná veselá nálada. (ek) Fotogaléria

 

 

 
Lyžiarsky kurz detí ZŠ Orešie

V dňoch 14. až 18. januára 2013 absolvovali deti prvého stupňa Základnej školy Orešie lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku Pezinská Baba. (ek) foto: ŠKD Klubáčik

 

 
Školská vianočná akadémia v ZŠ Orešie

Žiaci všetkých tried sa zapojili do Vianočnej školskej akadémie, ktorá sa uskutočnila v utorok 18. decembra 2012 v telocvični ZŠ Orešie. V pestrom programe deti predviedli svoje snaženie, nápady a fantáziu, ktorú za pomoci svojich učiteliek a učiteľov premenili do krásnych vystúpení. Na záver všetkých prítomných prekvapili a dojali spoločnou vianočnou piesňou. (ek) Fotogaléria

 

 
Školská Katarínska zábava 2012

Druhý ročník Školskej Katarínskej zábavy v ZŠ Orešie sa konal v sobotu 24. novembra 2012 v slávnostne vyzdobených priestoroch školskej telocvične. Viac ako 170 hostí pretancovalo noc pri hudbe DJ Eda Polakoviča. Veľký úspech mal sprievodný program - degustácia vzoriek vín grinavských a regionálnych vinárov, ktorú zabezpečila pani Blanka Srnánková a na ktorej sa predalo viac ako 700 degustačných vzoriek. Nechýbala bohatá tombola s viac ako 50-timi cenami a tiež desať cien útechy. Zlatým klincom programu bola dražba reprezentačného hokejového dresu, ktorý na podujatie venoval pán Miroslav Šatan aj s jeho autogramom. Šťastným majiteľom a zároveň podporovateľom školy sa stal pán Miroslav Jurkovič, ktorý dres vydražil za 450 EUR. S polnocou prišli blahoželania prítomným Katarínam, ktorým organizátori venovali malú pozornosť. Titul najlepšieho tanečného páru večera obhájili manželia Dulíkovci. Bufet zabezpečoval Bar FINE, miešané nápoje Bronislava Benčuriková. Vydarené podujatie, ktorého cieľom bola podpora školy, skončilo po tretej hodine nadránom. O finančnom zisku podujatia vás budeme informovať po stretnutí realizačného tímu. (ek) Fotogaléria (ľb)

 

 
Zuzka Štefečeková v ZŠ Orešie

Športová strelkyňa Zuzana Štefečeková, ktorá na Letných olympijských hrách 2012 v Londýne vybojovala pre Slovensko striebornú medailu navštívila v sprievode Janky Mezeiovej, juniorskej majsterky Európy v športovej streľbe z roku 2002, vo štvrtok 15. novembra 2012 Základnú školu s materskou školou Orešie. V zaplnenej telocvični rozprávala Zuzka Štefečeková o svojej športovej kariére, športovej streľbe a o svojich úspechoch. Deti si mohli prezrieť zbrane, terče, výstroj a samozrejme aj medaily. Na záver milého stretnutia sa Zuzka odfotila s každou triedou a usporiadala autogramiádu. (ek)

 

 
Okresné kolo cezpoľného behu

V prekrásnom prostredí  grinavských viníc sa 25. septembra 2012 za účasti 36 pretekárov uskutočnilo okresné kolo cezpoľného behu, ktorý zorganizovala Základná škola Orešie. Víťazné družstvo  v zložení 2  chlapcov a  2 dievčat, ako aj víťazi pretekov si zabezpečili postup do krajského kola, ktoré sa bude konať začiatkom októbra v Malackách. Poradie družstiev - chlapci: 1. Medard Féder a Dávid Šefčík - ZŠ Kupeckého, Pezinok, 2. Peter Šuba a Jakub Juran - ZŠ Orešie, 3. Jakub Tahotný a Jakub Matyšák - ZŠ Fándlyho, Pezinok. Poradie družstiev - dievčatá: 1. Terézia Čeligová a Dominika Valovičová, ZŠ Ľ. Štúra, Modra, 2. Karolína Judiaková a Viktória Biskupičová - ZŠ Orešie, 3. Tamara Velická a Karin Dobiášová, ZŠ Fándlyho, Pezinok. Fotogaléria Mgr. Vladimír Chríbik

 
Koniec školského roka 2011/2012

Vysvedčenia si v piatok 29. júna 2012 prevzali aj žiaci zo Základnej školy Orešie, čím sa oficiálne skončil školský rok 2011/2012 a začali sa dvojmesačné letné prázdniny. (ek) Fotogaléria (mk)

 

 
Gymnastický krúžok

Aj gymnastický krúžok, ktorý vedie Veronika Jurkovičová s asistentkou Vladimírou Rybaničovou bude mať prázdniny. V stredu 27. júna 2012 sa v tomto školskom roku stretli naposledy. Trénerky pripravili deťom diplomy a malé darčeky. Gymnastický krúžok pri Základnej škole s materskou školou Orešie zapojila Veronika Jurkovičová do projektu Slovenskej gymnastickej federácie, ktorého cieľom je podpora pohybových aktivít pre deti a technické zabezpečenie gymnastiky. (ek)

 

 

 

 
« ZačiatokPredošlý123NasledujúcaKoniec »

Strana 1 z 3