Základná škola s materskou školou Orešie
Návšteva družobnej Základnej školy s materskou školou Prakšice

Vo veľmi srdečnej atmosfére sa nieslo stretnutie predstaviteľov Základnej školy s materskou školou Orešie s družobnou Základnou školou s materskou školou Prakšice, ktoré sa aj za prítomnosti predstaviteľov oboch miest, uskutočnilo v piatok 20. mája 2011 v Prakšiciach. Návšteva sa začala prehliadkou Múzea Jána Amosa Komenského v Uherskom Brode a po vynikajúcom obede zo školskej jedálne v ZŠ Prakšice pokračovala prehliadkou priestorov školy. Škola je po rekonštrukcii, s kapacitou 200 žiakov a pôsobí moderne a harmonicky zároveň. Každá trieda je esteticky upravená a zladená. Pýchou školy je moderná učebňa hudobnej a dramatickej výchovy. Chodby zdobia rôzne nástenky a nádherné výtvarné práce žiakov. V rekonštrukcii vznikol priestor aj na vyučovanie technických prác či keramickú dielňu. Škola tiež disponuje počítačovou triedou či multifunkčnou sálou, v ktorej sa odohrávajú rôzne spoločenské podujatia, vystúpenia detí a pre deti a podobne. Viac o škole v Prakšiciach sa dozviete TU.

celý článok...
 
Škola v Grinave ožila

Základná škola s materskou školou Orešie v Grinave získala pod novým vedením aj nové smerovanie. Jej hlavnou úlohou je zaradiť sa medzi  moderné školy s novými vyučovacími  technikami a metódami. Zmeny odštartovala oslava 50. výročia založenia školy za prítomnosti významných hostí na čele s pánom prezidentom Gašparovičom a jeho manželkou. Významnou mierou sa na úspechu tohto

celý článok...
 
Minister školstva ocenil riaditeľa školy Mgr. Ondreja Koreňa medailou Sv. Gorazda

Mimoriadne ocenenie si za dlhoročnú pedagogickú prácu a úspešnú riadiacu činnosť z rúk ministra školstva prevzal 28.3.2011 riaditeľ našej Základnej školy s materskou školou Mgr. Ondrej Koreň pri príležitosti Dňa učiteľov. Blahoželáme!

Zo správy Ministerstva školstva: Desiatky úspešných pedagógov, ako aj ďalších osobností spoločenského života, boli 28. marca 2011 ocenení ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Eugenom Jurzycom. Podujatie sa konalo pri príležitosti Dňa učiteľov. Celkovo 58 osobností si z rúk ministra prevzalo jedno z troch ocenení nesúce meno sv. Gorazda - veľkú medailu, malú medailu či ďakovný list.Prítomní boli odmenení nielen za dlhoročnú pedagogickú prácu, mimoriadne výsledky dosiahnuté vo výchovno-vzdelávacom procese, ale aj inovatívny prístup vo vzdelávaní či starostlivosť o postihnutých a talentovaných žiakov.

 

Fotogaléria Ministerstva školstva

Fotogaléria Základnej školy

 

 
Základná škola s materskou školou Orešie

Základná škola s MŠ, Orešie č. 3 v Pezinku je škola rodinného typu, ktorá má dve budovy, rozsiahly školský areál a telocvičňu. Do siete základných škôl bola zaradená v roku 1959. Škola je situovaná neďaleko cestnej komunikácie, ktorá spája Bratislavu s okresným mestom Pezinok. Príjemný vonkajší vzhľad areálu školy pomáha dotvárať množstvo zelene, listnaté, ihličnaté stromy a kríky.

celý článok...
 
« ZačiatokPredošlý123NasledujúcaKoniec »

Strana 3 z 3