Aktivity klub Grinava
Grinavská šarkaniáda

Jesenným slnkom zaliate nedeľné popoludnie 16. októbra 2011 patrilo priaznivcom tradičnej zábavy na toto ročné obdobie - púšťaniu šarkanov. Na pozvanie združenia Aktivity Grinava sa zišli rodičia a deti, aby predviedli svoje šarkany a draky. V rôznych farbách, tvaroch, motívoch, veľkostiach a výškach sa ich na oblohe vznášalo viac ako dvadsať. Akcia potom pokračovala posedením v Integrovanom klube, kde si deti aj rodičia pochutnali na dvoch tortách s motívom šarkana, ktoré pripravila členka Aktivity Grinava Jarka Holická. Vydarené jesenné podujatie. (ek) Fotogaléria k článku

 

 
FRAGILE v Grinave

FRAGILE v GrinaveŠtýlová Pivnica u Štefana v Grinave privítala na pozvanie Aktivity Grinava v nedeľu 2. októbra 2011 o 15.00 hodine hudobnú skupinu FRAGILE. Pod vedením pána Branislava Kostku predviedli pred asi 100 hosťami svoje umenie Svetlana Rymarenko, Helena Krajčiová, Jana Golisová, Kamil Mikulčík, Viliam Csontos a Slavo Košecký. V strhujúcej atmosfére zazneli v ich podaní svetoznáme hity ako napríklad Isn´t she lovely (Stevie Wonder), Oh happy day (Sister Act), All you need is love (The Beatles), Stand by me (Ben E. King) a ďalšie. Vypočuli sme si aj klasické gospelové skladby. Po búrlivom potlesku na záver si diváci ako prídavok vypočuli The lion sleeps tonight (z filmu Leví kráľ). Nechýbala ani autogramiáda. Aj keď všetci prišli na koncert s vedomím, že FRAGILE je špičkový, koncert prekonal očakávania. Prostredie Pivnice u Štefana, ktoré umožnilo blízky kontakt účinkujúcich s divákmi umocnilo výnimočnosť tohto koncertu. Neopísateľný zážitok na dlhé obdobie. (ek)  Fotogaléria k článku VIDEO zo záverečnej skladby

 
Rozlúčka s letom

Grinavania z Aktivity Grinava sa v maďarskom termálnom kúpalisku Lipót v piatok 16.9.2011 symbolicky rozlúčili s letom.

Fotogaléria

 

 
Aktivity Grinava po prázdninách

Logo Aktivity GrinavaPo prázdninovej prestávke rozbieha činnosť aj voľné združenie Grinavanov a ich priateľov - Aktivity Grinava. Do novej sezóny vstupuje s novým logom, symbolizujúcim ideu tohto zoskupenia. Od októbra sa pre vás pripravujú nedeľné stretnutia v Integrovanom klube pri rôznych aktivitách, medzi ktorými nebudú chýbať tvorivé dielne na rôzne témy, výroba a púšťanie šarkanov, lampiónový sprievod, hry a stretnutia s hosťami. Rovnako od októbra bude už tradične každý piatkový večer vyhradený v telocvični ZŠ Orešie pre rodičov a deti. Na nedeľu 2. októbra 2011 príde do Grinavy na pozvanie Aktivity Grinava hudobné zoskupenie FRAGILE, vystúpenie ktorého si budete môcť pozrieť v Pivnici u Štefana. Členovia Aktivity Grinava sa zúčastnia súťaže vo varení guláša a budú spoluorganizovať aj ďalšie pripravované grinavské podujatia. V pláne je aj autobusový výlet do niektorého z bratislavských divadiel. Tým najbližším podujatím bude Akcia Ostrovčeky, na ktorú vás srdečne pozývame. O všetkých akciách budete informovaní v kalendári podujatí. Tešíme sa na stretnutie s vami.

 
Divadelné predstavenie Vejár

V sobotu 2. júla 2011 navštívila skupina 41 Grinavanov a priateľov prvú činohernú scénu v novej budove Slovenského národného divadla. Predstavenie "Vejár" autora Carla Goldoniho v réžii Petra Mikulíka bolo veľmi príjemným vyvrcholením divadelnej sezóny 2010/2011 a zaujímavým štartom leta. V hlavných úlohách očarili Diana Mórová a Ján Koleník. Večer pokračoval posedením v grinavskom motoreste Alpinka. Združenie Aktivity Grinava plánuje takéto autobusové divadelné podujatia aj v budúcej divadelnej sezóne.

 

 
Diskotéka pre deti

Aktivity Grinava, 29. mája 2011, Integrovaný klub Grinava - Diskotéka pre deti k ich sviatku.

 
Exkurzia v Poľnohospodárskom družstve Viničné

V sobotu 14. mája 2011 Aktivity Grinava v spolupráci s Poľnohospodárskym družstvom Viničné pripravili pre deti s rodičmi prehliadku areálu, mechanizmov a chovu kráv a teliat. Hneď na úvod deti ohromil traktor John Deere, ktorý pán traktorista predviedol v plnej kráse. Ďalej mali deti možnosť nazrieť do obilnej sýpky, videli napríklad z čoho sa vyrába chlieb alebo pukance. Veľkú radosť im spôsobila možnosť pohladkať teliatka alebo nakŕmiť kravičky. Vyzbrojení gumenými čižmami sa po areáli smelo pohybovali v sprievode zootechničky Márie Holickej, ktorá odpovedala na všetky zvedavé otázky detí ale aj dospelých. Dozvedeli sme sa napríklad, že PD Viničné je jedno z mála v okolí Bratislavy, v ktorom sa predáva čerstvé kvalitné kravské mlieko - vždy v pondelok, piatok a v sobotu od 15,00 h. do 17,00 h. a liter stojí iba 60 centov. Záver prehliadky deti strávili vo vozovom parku družstva, kde mali možnosť vyskúšať si rôzne poľnohospodárske stroje - od nepojazdných historických až po moderné mechanizmy, ktoré sa deti snažili "naštartovať". Vedeniu družstva ako aj prítomným zamestnancom patrí naše poďakovanie.

Galéria k článku

 

 
Veľkonočné tvorivé dielne

Nedeľné klubové stretnutie 10.4.2011 sa nieslo v tvorivom duchu. Z pestrofarebných pomôcok na stole postupne vznikali jedinečné diela malých aj veľkých šikovníkov. Deti pod vedením Cilky Javorčíkovej spoznali "servítkovú techniku", ktorú aplikovali na vajíčka alebo vyrábali veľkonočné obrázky, vyfúknuté vajíčka pod rukami šikovných kreatívnych detí menili svoju podobu na kraslice. Zuzka Kubíková zhotovila dekoráciu z vŕbových prútov a veselú húsenicu, Juraj Bagin naučil chlapcov pliesť korbáče,  tí ich aj hneď vyskúšali na dievčatách.

 

celý článok...
 
Teenage majstri v stolnom futbale

Grinavania Peter Noga a Michal Mlynek sa stali víťazmi teenage stolnofutbalového turnaja, ktorý v motoreste Alpinka organizoval Štefan Chlpík z Aktivity Grinava. Večera pre víťazov a kofola pre ostatných boli motiváciou pre výkony súťažiacich. Prvé podujatie tohto druhu sa uskutočnilo v sobotu 9.4.2011, ale už teraz sa pripravuje táto akcia aj pre dospelých. Podľa vyjadrenia Borisa Jajcaja, prevádzkovateľa Alpinky, sa na turnaj pre dospelých, na ktorý Vás srdečne pozýva, pripravia nákupom ďalšieho hracieho stola.

 

Fotogaléria k článku

 
« ZačiatokPredošlý12NasledujúcaKoniec »

Strana 2 z 2