Turistický oddiel
Jarné upratovanie

Jarné upratovanie v grinavskom chotári zo 6. apríla 2019 je za nami. Ďakujeme ešte raz všetkým, ktorí sa zapojili v tento deň, ale aj v predchádzajúcich dňoch, ako aj našej motorizovanej jednotke - Roman Šmahovský, Peter Osuský a Mário Farkaš, ktorá sa postarala o väčší odpad. Extra poďakovanie patrí našim najmenším pomocníkom, boli úžasní. A ešte jedno špeciálne poďakovanie patrí Lenka Vachová, Peter Vacho a Kvetinárstvo V4 za nezištný dar.

 

 
Grinavský kúsek 4.ročník

V sobotu 23. apríla 2016 sa uskutočnil 4. ročník grinavského turistického podujatia Grinavský kúsek. Na dve vyznačené trasy sa do grinavského chotára vydal rekordný počet 145 turistov. Najmä od tých hostí, ktorí tu boli prvýkrát bolo veľmi milé počuť, akú krásnu máme prírodu. Tiež si pochvaľovali organizáciu a atmosféru podujatia. Chcela by som sa touto cestou poďakovať všetkým, ktorí prispeli úspešnému realizovaniu a tým aj propagácii Grinavy. Máriovi Farkašovi ako vedúcemu Turistického oddielu Sokolíci Grinava a všetkým z partie. Rowan Hubánek , Peter Osuský, Pavol Ježík , Laci Sandtner, Nikolka Lišková, Norika Lišková, Miro Jurkovič, Veronika Hlavandová Jurkovičová, Peter Strezenický, Ivana Fajnorová , všetkým, ktorí priniesli koláčiky a drobnosti na občerstvenie, farskému úradu v Grinave, Lucke Stritovej za dvojitú obetu, ale hlavne všetkým za návštevu a účasť. Najpočetnejšiu skupinu hostí tvorili modranskí turisti, ktorých návštevu si veľmi vážime. Ďakujeme aj Zuzke Osuskej, ktorá sprevádzala najmladšiu účastníčku Vanesku Antalovú. Tešíme sa na ďalšie stretnutia. (ep)



 

 
Výlet do prírody - pozvánka

Turistický oddiel Grinava všetkých pozýva v sobotu 26.9.2015 na výlet do prírody. Trasa bude nasledovná: Nitra - Dražovecký kostolík - Svoradova jaskyňa – prameň (podľa časovej situácie aj Zobor). Odchod zo železničnej zastávky Pezinok zastávka o 7,40hod (smer Bratislava-Vinohrady), Bratislava-Vinohrady 8,06hod (smer Šurany) s príchodom 10,16hod, MHD Nitra - smer Dražovce. Z Dražoviec po zelenej turistickej značke ku kostolíku, odtiaľ po zelenej k Svoradovej jaskyni a prameňu. Podľa času zvážime možnosť výstupu na Zobor. Od jaskyne smer liečebný ústav, odtiaľ MHD smer ŽST Nitra. Vlak z Nitry odchádza o 17,18hod a návrat do Pezinka o 19,40 hod. Cestovné: Vlak: 10,20€ MHD: 0,70€ / cesta.

 

 
Turistické soboty

Uplynulú sobotu členovia Turistického oddielu Grinava v krásnom zimnom období vystúpili na Kráľovu holu a predtým na hradisko Molpír v neďalekých Smoleniciach. Plánované výlety, ku ktorým sa môžete pridať, ako aj viac fotografií nájdete na facebookovom profile Turistický oddiel Grinava.

 
Turisti si pripomenuli svoju činnosť v roku 2014

Grinavskí turisti si 30.12.2014 v GrinGe pripomenuli svoje výlety a túry v končiacom sa roku 2014. Stretnutie pripravil Peter Osuský spolu s vedúcim turistov Máriom Farkašom, ktorý deťom venoval magnetky s maskotom turistov. Potom si premietli fotky z akcií. Vedúci zároveň predstavil dátum III. ročníka grinavského turistického podujatia Grinavský kúsek 2015, ktorý je už zverejnený v Oblastnom turistickom kalendári Malé Karpaty a okolie na rok 2015. Grinavský kúsek 2015 sa uskutoční 9. mája 2015.

 

 
Grinavský kúsek 2014

Partia nadšencov a dobrovoľníkov, ktorých okrem lásky k rodnej Grinave spája aj hlboký vzťah k turistike pripravila druhý ročník turistického podujatia na domácej pôde "Grinavský kúsek 2014". Viac ako 50 účastníkov sa vydalo na dve trasy - dlhšiu 22 km a kratšiu 11 km, ktoré v teréne v okolí Grinavy, Svätého Jura a Limbachu vyznačil predseda turistického oddielu Mário Farkaš. O občerstvenie a technické zabezpečenie sa postarala podpredsedníčka turistov Ivana Fajnorová spolu s ďalšími dobrovoľníkmi, ktorým touto cestou srdečne ďakuje. Na spoločnom stretnutí po návrate všetkých turistov z trasy sa podávala domáca fazuľová polievka a domáce koláče. Podujatie sa uskutočnilo s finančným príspevkom Malokarpatskej komunitnej nadácie REVIA a Mesta Pezinok. (ek)

 

 
Expedícia Mýto pod Ďumbierom

Predĺžený prvý májový víkend sa vybrala 12-členná skupina grinavských turistov na expedíciu do Mýta pod Ďumbierom, odkiaľ v piatok 2. mája 2014 vyrazili na 12 kilometrov dlhú túru cez Chopok na Ďumbier. Vydarené počasie umocnilo už aj tak krásny zážitok a výhľad z hrebeňovej túry. (ek)

 

 
Pletenie korbáčov

Viete pliesť veľkonočné korbáče z ôsmich prútikov? Naše deti sa to učili v sobotu 19. apríla 2014 na prvom grinavskom jazere s Petrom Tahotným a Máriom Farkašom. Uplietli si nielen svoje malé korbáče, ale videli tiež ako sa pletie veľký korbáč na šibačku pre mládencov.  (ek)

 

 
Jarné turistické výlety

Činnosť nášho Turistického oddielu pod vedením Mária Farkaša v spolupráci s Ivanou Fajnorovou je veľmi pestrá a bohatá. Takmer každý víkend sa konajú rôzne túry. V marci to bola túra na Devínsku kobylu (9.3.2014), výlet na otvorenie turistickej sezóny na Košariská (22.3.2014) a túra z Pezinskej baby na Zochovu chatu (30.3.2014). Apríl zahájili túrou na Čiernu skalu (6.4.2014) a túrou z Perneka cez Pezinskú babu na Slnečné údolie (13.4.2014). V sobotu 18. apríla 2014 uskutočnili cca 40 km dlhú cyklotúru z Grinavy na Dračí hrádok, Medené hámre a späť do Grinavy. Veľmi vydarený výlet. Viac o plánovaných výletoch a túrach nájdete na facebookovej stránke Turistický oddiel Grinava. (ek)

 

 
Vyhliadka Marhát

Na vyhliadku Marhát (748 m. n. m.) v pohorí Považský Inovec sa vybrali grinavskí turisti v sobotu 8. februára 2014. Túra dlhá 15 kilometrov v ťažkom teréne, dala všetkým zabrať, ale napriek tomu, alebo možno práve preto sa všetci vrátili šťastní a s dobrou náladou. (ek)

 

 
Ako na Nový rok...

Už v prvý deň nového roka sa vybrali grinavskí turisti na Novoročný výstup na Homolu, ktorý organizujú modranskí turisti. V sobotu 11. januára 2014 navštívili Mohylu Milana Rastislava Štefánika na Bradle a v sobotu 19. januára si vzhľadom na netypické počasie užili januárovú opekačku v grinavských lesoch. Na tento rok majú turisti pod vedením Mária Farkaša a Ivany Fajnorovej bohaté plány, o ktorých vás budeme postupne informovať, alebo sa o nich môžete pravidelne dozvedať na facebookovej stránke "Turistický oddiel Grinava". (ek)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« ZačiatokPredošlý123NasledujúcaKoniec »

Strana 1 z 3